Щільно закручені гвинтові кришки банок можуть створювати чимало труднощів для господині. Ще б пак, коли хочеться посмакувати хрумким огірочком або маринованим перчиком, а кришку неможливо відкрити, то це створюю купу проблем. Виявляється, встромляти ніж в край кришки, щоб запустити туди повітря для зрушення процесу, зовсім не обов’язково.

Так, є декілька методів, що допоможуть впоратися з проблемою щільно закрученої банки та зберегти нерви.

Спосіб №1 - легкий удар

Постукайте краєм кришки по столу чи міцній поверхні, щоб послабити її.

Спосіб №2 - покатайте банку по поверхні стола

Популярні новини зараз
Мінімум 1180 грн: хто з пенсіонерів може отримати надбавку Тепер знайдуть усюди: правила вручення повісток змінили на користь ТЦК Пенсіонерам закрутять гайки: виплати можусть скасувати – хто в зоні ризику Пенсіонерам підвищать пенсії навесні: у кого поважчають гаманці
Показати ще

Цей спосіб підійде для найменших банок - максимум для 0,5 л. Необхідно розстелити на столі рушник, щоб банка не злетіла на підлогу і катати банку, притискаючи кришку. Декілька рухів — і банка відкрита.

Овочеве асорті, консервація, кадр з відео
Овочеве асорті, консервація, кадр з відео

Спосіб №3 - допомога олії

Цей спосіб розрахований на банки від 1 л і більше. Олією необхідно змастити в декількох місцях під ребром кришки. Далі банку в перевернутому стані залишіть на 15 хвилин. Банка відкриється моментально.

Спосіб №4 - механічний

Підчепіть кришку тонким ножем чи лопаткою, щоб впустити повітря й зруйнувати вакуум.

Спосіб №5 - гаряча вода

Опустіть кришку в гарячу воду на кілька секунд або поставте банку під кран з гарячою водою і лишіть на 2 хвилини. Метал розшириться, і кришка відкриється легше.

Спосіб №6 - сила і зчеплення

Використовуйте рушник, гумову рукавичку чи спеціальний силіконовий чохол для кришок, щоб покращити хват.

Нагадаємо, чим дуже небезпечна консервація

Як повідомляв портал "Знай.ua", лише найкращі кухарі знають секретні лайфгаки з цибулею, щоб страви заграли по-новому

Також "Знай.ua" писав, скільки можна зберігати варення, соління та компоти