Щільно закручені гвинтові кришки банок можуть створювати чимало труднощів для господині. Ще б пак, коли хочеться посмакувати хрумким огірочком або маринованим перчиком, а кришку неможливо відкрити, то це створюю купу проблем. Виявляється, встромляти ніж в край кришки, щоб запустити туди повітря для зрушення процесу, зовсім не обов’язково.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак, є декілька методів, що допоможуть впоратися з проблемою щільно закрученої банки та зберегти нерви.
Спосіб №1 - легкий удар
Постукайте краєм кришки по столу чи міцній поверхні, щоб послабити її.
Спосіб №2 - покатайте банку по поверхні стола
Цей спосіб підійде для найменших банок - максимум для 0,5 л. Необхідно розстелити на столі рушник, щоб банка не злетіла на підлогу і катати банку, притискаючи кришку. Декілька рухів — і банка відкрита.
Спосіб №3 - допомога олії
Цей спосіб розрахований на банки від 1 л і більше. Олією необхідно змастити в декількох місцях під ребром кришки. Далі банку в перевернутому стані залишіть на 15 хвилин. Банка відкриється моментально.
Спосіб №4 - механічний
Підчепіть кришку тонким ножем чи лопаткою, щоб впустити повітря й зруйнувати вакуум.
Спосіб №5 - гаряча вода
Опустіть кришку в гарячу воду на кілька секунд або поставте банку під кран з гарячою водою і лишіть на 2 хвилини. Метал розшириться, і кришка відкриється легше.
Спосіб №6 - сила і зчеплення
Використовуйте рушник, гумову рукавичку чи спеціальний силіконовий чохол для кришок, щоб покращити хват.
Нагадаємо, чим дуже небезпечна консервація
Як повідомляв портал "Знай.ua", лише найкращі кухарі знають секретні лайфгаки з цибулею, щоб страви заграли по-новому
Також "Знай.ua" писав, скільки можна зберігати варення, соління та компоти