Багато продуктів псуються швидше, якщо їх зберігати неправильно. Основна помилка — розміщення фруктів та овочів поруч. Вони виділяють газ етилен, який пришвидшує дозрівання і псування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсь декілька порад для правильного зберігання, пише RealSimple.
Яблука
Тримайте у пластиковому пакеті з отворами в холодильнику або у відкритій мисці подалі від інших продуктів. Так вони залишатимуться свіжими до 6 тижнів.
Спаржа
Ставте у воду, як квіти, або загортайте у вологий рушник. У холодильнику вона зберігатиме хрусткість до 7 днів.
Авокадо
Незріле авокадо залишайте на столі, а стигле — у холодильнику. Заморожувати краще без шкірки, збризнувши лимонним соком.
Банани
Купуйте зеленуваті, зберігайте окремо від інших фруктів, використовуйте підставку, щоб уникнути плям.
Буряк
Не мийте, зріжте зелень і тримайте у холодильнику. Так він зберігатиметься до 2 місяців.
Чорниця
Не мийте до вживання, зберігайте у вентильованому контейнері. Для заморожування спочатку охолодіть ягоди на деку.
Морква
Зріжте зелень, загорніть у паперовий рушник і покладіть у контейнер. Бланшуйте перед заморожуванням.
Цитрусові
Зберігайте на столі, а стиглі — у холодильнику. Заморожені шматочки можна використовувати як льодяники для напоїв.
Помідори
Недозрілі залишайте на столі, а стиглі можна зберігати у холодильнику або заморожувати.
Часник і цибуля
Тримайте у сухому, темному місці. Заморожуйте у контейнері або пакеті.
Правильне зберігання допоможе вам зберегти продукти довше, зменшити витрати та уникнути зайвих відходів.
Раніше ми повідомляли, як уникнути сирних запахів у холодильнику і зберегти хороший смак продукту?
Травимо себе щодня і навіть не помічаємо: яких компонентів у складах побутової хімії слід уникати - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, картопля не проростатиме і не зеленітиме: корисна порада зі зберігання.