Багато продуктів псуються швидше, якщо їх зберігати неправильно. Основна помилка — розміщення фруктів та овочів поруч. Вони виділяють газ етилен, який пришвидшує дозрівання і псування.

Ось декілька порад для правильного зберігання, пише RealSimple.

Яблука
Тримайте у пластиковому пакеті з отворами в холодильнику або у відкритій мисці подалі від інших продуктів. Так вони залишатимуться свіжими до 6 тижнів.

Три яблука. Фото: Pinterest
Три яблука. Фото: Pinterest

Спаржа
Ставте у воду, як квіти, або загортайте у вологий рушник. У холодильнику вона зберігатиме хрусткість до 7 днів.

Популярні новини зараз
Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хліба ПриватБанк обмежує доступ до коштів без пояснень: кому може не пощастити Нові правила оплати рахунків за воду: частину споживачів попередили про зміни Чек із банкомату – не просто папірець: чому не варто натискати цю кнопку
Показати ще

Авокадо
Незріле авокадо залишайте на столі, а стигле — у холодильнику. Заморожувати краще без шкірки, збризнувши лимонним соком.

Авокадо на столі. Фото: Freepik
Авокадо на столі. Фото: Freepik

Банани
Купуйте зеленуваті, зберігайте окремо від інших фруктів, використовуйте підставку, щоб уникнути плям.

Буряк
Не мийте, зріжте зелень і тримайте у холодильнику. Так він зберігатиметься до 2 місяців.

Жінка, яка збирає буряки. Фото: harctic
Жінка, яка збирає буряки. Фото: harctic

Чорниця
Не мийте до вживання, зберігайте у вентильованому контейнері. Для заморожування спочатку охолодіть ягоди на деку.

Морква
Зріжте зелень, загорніть у паперовий рушник і покладіть у контейнер. Бланшуйте перед заморожуванням.

Людина, яка тримає моркву в руках
Людина, яка тримає моркву в руках

Цитрусові
Зберігайте на столі, а стиглі — у холодильнику. Заморожені шматочки можна використовувати як льодяники для напоїв.

Помідори
Недозрілі залишайте на столі, а стиглі можна зберігати у холодильнику або заморожувати.

Жінка купує помідори. Фото: скрін Youtube
Жінка купує помідори. Фото: скрін Youtube

Часник і цибуля
Тримайте у сухому, темному місці. Заморожуйте у контейнері або пакеті.

Правильне зберігання допоможе вам зберегти продукти довше, зменшити витрати та уникнути зайвих відходів.

Раніше ми повідомляли, як уникнути сирних запахів у холодильнику і зберегти хороший смак продукту?

Травимо себе щодня і навіть не помічаємо: яких компонентів у складах побутової хімії слід уникати - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, картопля не проростатиме і не зеленітиме: корисна порада зі зберігання.