Кава давно стала невід'ємною частиною ранкового ритуалу для мільйонів людей. Добавки у вигляді молока, вершків чи рослинних альтернатив давно увійшли до звички.

Проте експерти продовжують сперечатися про корисність таких інгредієнтів. Тим часом існують продукти, які можуть не лише розкрити смак кави з нового боку, а й принести відчутну користь здоров'ю. Розглянемо найцікавіші варіанти.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Кокосове молоко

Кокосове молоко здатне повністю перетворити звичний напій, надавши йому унікального смаку. Крім того, цей інгредієнт має безліч корисних властивостей. У його складі є речовини, що покращують стан шкіри, зміцнюють імунітет і навіть уповільнюють процеси старіння при регулярному вживанні.

Обкладинка

Додавання кориці до кави - рішення, яке стає все більш популярним. Ця пряність посилює аромат і бадьорі властивості напою. Крім того, кориця сприяє покращенню обміну речовин, активізує роботу мозку та зміцнює імунну систему.

Популярні новини зараз
Отримуємо занадто багато? Пенсіонерів попередили про скорочення "надмірних" виплат На 1,68 гривні менше: мешканцям багатоповерхівок встановлять знижений тариф на електроенергію Розмір пенсії збільшиться на 50%: кому ПФУ перерахує виплати Українці тікають з Польщі: що відбувається і в у чому причина
Показати ще

Кава з корицею, скріншот: YouTube
Кава з корицею, скріншот: YouTube

Чорний перець

Кава з чорним перцем – несподіване, але дуже цікаве поєднання. Такий напій особливо актуальний у період застуд. Чорний перець не лише надає каві пікантного смаку, а й допомагає зміцнити організм завдяки своїм антибактеріальним властивостям.

Імбир

Корінь імбиру - криниця корисних речовин, які можуть стати відмінним доповненням до ранкової чашки кави. Напій з імбиром допомагає боротися із запаленнями та є відмінною профілактикою простудних захворювань. Крім того, він додає кави приємного пряного відтінку.

Імбир, який рятує від мігрені. Фото: Freepik
Імбир, який рятує від мігрені. Фото: Freepik

Куркума

Куркума відома своїми потужними протизапальними властивостями. Її можна додавати у каву як самостійно, так і у поєднанні з молоком. Такий напій не лише бадьорить, а й допомагає організму справлятися із запальними процесами.

Нагадаємо, чому не варто розігрівати каву: чим це небезпечно для кожної людини.

Раніше ми повідомляли, що не вся риба корисна: чому деякі види можуть завдати шкоди здоров'ю.