Хороший ресторан відрізняється безліччю зовнішніх атрибутів. І це не позолота на стінах і велика кількість срібних приладів на величезних білосніжних скатертинах. Ознаки поганого ресторану не завжди кидаються в очі, але якщо знати, на що варто звертати увагу в першу чергу, то можна за хвилини визначити, який заклад перед тобою.

Маленька кількість відвідувачів, особливо вечорами – поганий дзвіночок для закладу. Ресторани зі смачною їжею і якісним обслуговуванням завжди користуються популярністю.

Аромат у ресторані може бути тільки свіжості. Жодних домішок з кухні або від тільки що протертого столу бути не повинно. Якщо ж запахи з кухні або, боронь боже, з туалету проникають в зал, то це означає, що у закладі погано працюють витяжки.

Об'ємне розлоге меню – ознака непрофесіоналів. Не може хороший заклад з чудовою кухнею спеціалізувати на всіх смаки світу. Ресторан високого рівня вибирає свій напрям в їжі і розвивається в ньому, вдосконалюючи свої навички.

Громіздка сервіровка – поганий тон. В хорошому ресторані до початку трапези на столі повинен стояти склянку для води, вилка і ніж. Інші тарілки і столові прилади залежать від обраного гостем страви.

Пар над стравами – поганий знак. Мішленівські вимоги свідчать, що температура страви повинна бути не вище 36-40 градусів. У разі, якщо їжа диміти – висока ймовірність, що вона була розігріта в мікрохвильовці.

Настирливий персонал також не дуже хороший знак. Хороший ресторан спеціально навчає етики поведінки свій персонал. Він повинен добре знати меню і особливості всіх страв.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" в середу, 30 травня, завершився черговий сезон кулінарного шоу "МастерШефу"на телеканалі СТБ. Після запеклої битви у фіналі українці нарешті дізналися ім'я кращого кухаря серед підлітків.

У суперфіналі "МастерШеф" підлітки повинні були приготувати за три години по три страви — закуску, основне блюдо і десерт. Це повинні бути такі кулінарні шедеври, якими учасники могли б пишатися, — і їм це вдалося.