Як ви вже помітили, зимовий раціон сильно відрізняється від літнього. Якщо влітку ми балуємо себе достатком овочів і фруктів, то з кінця осені і до кінця весни зазвичай їжа не так різноманітна. Меню, як правило, складається з зернових, коренеплодів, капусти, м'ясних і рибних страв.

Поповнити запаси вітамінів в холодну пору року непогано допомагають і бобові, зокрема квасоля. Користь квасолі – в збалансованому складі її речовин. Вона багата білком, що по харчовій цінності прирівнюється до білка м'яса, незамінними амінокислотами, завдяки чому страви з неї добре засвоюються.

Квасолевий суп з куркою


Інгредієнти:
квасоля – 1,5 склянки
куряча грудка – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
морква – 1 шт.
томатна паста – 1шт.
картопля – 4-5 шт.
сіль за смаком
лавровий лист за смаком
сметана для подачі
зелень для подачі
Спосіб приготування
Замочіть квасолю на 6-8 годин. З грудки без шкіри зваріть бульйон, який потім процідіть, вийнявши м'ясо. У киплячий бульйон покладіть квасолю, варити 40-50 хвилин. Додати піджарку з подрібненої цибулі, тертої моркви і томатної пасти. Наріжте кубиками картоплю і додайте в суп, потім додайте подрібнене м'ясо, лавровий лист, посоліть за смаком. Подавайте зі сметаною і зеленню.

Паштет із квасолі по-вірменськи

Популярні новини зараз

Під Києвом зник хлопчик з дивним ім’ям і нелегкою долею - "Про його пригоди знімуть фільм"

Вагітна дружина Віктора Павлика поскаржилася на проблеми зі здоров'ям: "Доведеться прокапатися"

ПФУ перерахував пенсії українців: кому і скільки доплатять у березні

17-річний школяр зарубав сокирою батьків і маленьку сестру: мріяв стати блогером

Показати ще

Інгредієнти:
квасоля біла – 150 г
олія оливкова – 80 мл
часник – 2 зубчики
лимон – 1/2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
кунжут – 50 г
морська сіль – 1/2 ч. л.
масло рослинне для смаження
вірменський лаваш – 1 шт.
Спосіб приготування:
Квасоля залийте холодною водою на 6-8 годин, змініть воду і поставте варити на 1,5 години. Цибулю дрібно наріжте і спасеруйте на рослинній олії до прозорості.

Додайте квасолю цибулю і гарненько подрібніть в блендері. Подрібніть кунжут в порошок і додати до квасолі. У процесі перемішування потроху підливайте оливкова олія.

Подрібніть В ступці часник і морську сіль. Додайте в паштет часник і лимонний сік, ретельно перемішайте. Готовий паштет намазуйте на лаваш, скручуючи рулетом.


Як повідомлялося раніше, портал "Знай.uа", мафіни за рецептом відомої телеведучої