Одним з найважливіших компонентів збалансованого харчування є яйця. Курячі яйця використовуються в нашому раціоні найбільш часто, набагато рідше вживаються індичі і перепелині яйця.

Дві третини яйця становить білок, а одна третина припадає на частку жовтка. Жовток містить велику кількість холестерину, поліненасичених жирних кислот, лецитину і кефаліну, повідомляє LadyHealth.

Експерти зібрали результати останніх досліджень про користь курячих яєць для людського організму. З'ясувалося, що 2-3 яйця — це оптимальна добова норма.

Покращує пам'ять

Популярні новини зараз
путін може вбити Олександра Лукашенка через війну в Україні, які сценарії розглядають у Кремлі Настя Каменських зворушливо показала найвідповідальніший момент в її житті: "Я дуже хвилювалась" Білоруський диктатор лукашенко закликав рф "тримати палець" на червоній кнопці: "Повинні бути" Надя Дорофєєва показала як розважається з новим обранцем, в Мережу попали фото: "Так швидко, після розлучення"
Показати ще

Ваш мозок під захистом холіну. Фосфоліпіди, що забезпечують нормальну комунікацію клітин головного мозку, що складаються з холіну. Клінічно доведено, що саме цей вітамін є найважливішим будівельним матеріалом мозку. При споживанні 2 курячих яєць на день в організм надходить достатня кількість цієї поживної речовини. Дефіцит холіну веде до зниження пам'яті.

Допомагає серцю

Зменшується ризик серцево-судинних захворювань .Всупереч колишнім думкам, нові дослідження довели, що холестерин із яєць урівноважений фосфатидами, тому не шкідливий для людини. Він же гальмує власне вироблення холестерину організмом. Також в яйцях містяться кислоти омега-3, які знижують рівень тригліцеридів, що сприяє зменшенню ризику серцево-судинних захворювань.

Ви поступово худнете

Американські вчені прийшли до висновку, що при суміщенні низькокалорійної дієти і вживанні курячих яєць на сніданок для схуднення відбувається в 2 рази швидше. Такий сніданок насичує на тривалий період, що дозволяє зменшити кількість споживаної їжі за день.

Знижує ризик онкології

Холін, так необхідний мозку, також зменшує ймовірність онкологічних захворювань. За підсумками досліджень, у жінок, чий щоденний раціон в підлітковому віці входили яйця, на 18 % знизився ризик розвитку раку молочної залози.

Сповільнюється процес старіння

Про це свідчать дослідження нідерландських учених. У 87 % жінок від 35 до 40 років зникли пігментні плями, підтягнулась шкіра, а у чоловіків помітно згладилися дрібні зморшки навколо очей.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли зв'язок мміж вживанням продуктів з великим вмістом цукру і високою смертністю.