Дослідники Деніс Мур і Ендрю Рігал з Національного медичного університету Великобританії провели експеримент, в якому взяли участь 100 жінок різного віку і комплекції. Протягом місяця жінкам пропонувалося вживати борщ з буряком і томатами чотири рази на тиждень. При цьому підкреслюється, що інших змін в раціоні піддослідних не було, повідомляє Sputnik.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа даними видання, в ході експерименту половині учасниць експерименту вдалося скинути п'ять зайвих кілограмів, а сім дівчат схудли на десять кілограмів.
У зв'язку з цим дослідники зробили висновок, що використовуваний в процесі приготування борщу буряк покращує метаболізм. Таким чином, вживання борщу може сприяти позбавленню від зайвих кілограмів без обмежень в їжі і фізичних навантажень.
Буряк впевнено зміцнює статус найдорожчої позиції "борщу", до того ж, саме він в порівнянні з минулим роком подорожчав найбільше - майже в 2 рази, до 5-6 грн за кілограм. На другому місці за вартістю залишається морква - її на оптових ринках України можна купити за 4,5-5,5 грн / кг, що в 1,5 рази дорожче, ніж рік тому.
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", краще обслуговування - це не просто доставити клієнту смачна страва з якісних продуктів, а ще й створити унікальну атмосферу, яка залишить приємний відбиток в пам'яті. У цьому краще за всіх розбирається ресторанний оглядач, автор численних есе на подібну тематику, Інна Гордієнко.
Сучасна українська кухня - яка вона? Особливо національна. Адже вареники, сало, борщ - це жирні страви. Але з часом все змінюється, додаються в меню нові пункти, про які раніше ніхто навіть не чув.
Вражає іноземних гостей і наш алкоголь - проводиться "Шабо", дуже популярне в ресторанах, але поки поступається італійському. Найчастіше купують наливки на ягідних мусах - річ оригінальна, яку туристами не так легко знайти де-небудь.