Антибактеріальні властивості може мати не тільки пеніцилін, але і звичайні продукти харчування. Природна їжа корисніша та приємніша за лікарські препарати, крім того вона не викликає побічних реакцій з боку шлунково-кишкового тракту і алергії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗараз відомі такі найпопулярніші антимікробні засоби: часник, мед, імбир, ехінацея, гвоздика, орегано, жовтокорень. Найдієвішим поміж них є часник, оскільки він запобігає смерті різних видів бактерій. Мед в давні часи слугував як мазь, що сприяла швидкому загоєнню ран і боротьби з інфекціями, тепер його використовують, щоб лікувати опіки, виразки, хронічні рани.
Імбир, що давно відомий як природний антибіотик має властивість боротися з різними штампами бактерій. Він може знижувати рівень глюкози в крові людини. Ехінацея застосовують для загоєння ран і усунення бактерій. Гвоздика найкорисніша в стоматології. А орегано робить кращими функції імунної системи, бо має властивості антиоксиданту.
Французькі фахівці з Сорбонни зробили аналіз історій хвороб і раціону харчування близько 105 тисяч людей. Як встановили, вони споживали до 3,3 тисячі різних продуктів. Експеримент показав, що злоякісні пухлини можуть провокувати продукти,що були інтенсивно перероблені. Збільшення кількості їжі з високою переробкою лише на 10% в раціоні робило більшою ймовірність розвитку раку на 12%.
Також повідомлялось, що вчені з Університету Мельбурна і Онкологічного консиліуму штату Вікторія, що в Австралії,дізнались, що солодкі безалкогольні напої можуть спричиняти онкологічні захворювання і зайву вагу.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що ціла низка продуктів здатна відновити навіть найгіршу пам'ять та зір.