Іспанські дослідники вирішили з'ясувати, який напій робить жінок найбільш щасливими. В ході повномасштабного експерименту з безліччю учасниць їм вдалося визначити, що максимальний рівень задоволення жінки отримують не від солодких напоїв, як вони думали спочатку. Лідером стало біле вино.

Дослідження іспанських учених визначило, що келих легкого фруктового або квіткового білого вина здатний подарувати жінці відчуття щастя. Висновки були зроблені на основі експерименту з участю двохсот респонденток.

Вчені з Мадридського політехнічного університету провели експеримент і попросили 200 осіб продегустувати шість білих, рожевих і червоних вин. При цьому жінки розповідали, які почуття у них викликають напої.

Жінки давали найбільшу позитивну реакцію, посилення почуття радості і щастя після вживання білих вин. Проведене дослідження показало, що фруктові і квіткові білі вина підсилюють радість і щастя, а ось червоне вино здатне викликати агресію і почуття провини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також вчені виявили в ході експерименту вікові відмінності до мотивації до вживання алкогольних напоїв. Молоді люди все частіше п'ють, щоб забутися, а от літні люди використовують спиртне, щоб згадати минуле.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" японські дослідники розробили технологію виготовлення спиртних напоїв з ферментованої деревини, в частности з кипариса, берези, вишні або кедра. Про це повідомляє японське інформаційне агентство Kyodo.

Співробітники токійського Інституту лісу і лісових продуктів сподіваються, що незабаром їх продукт буде представлений на світовому ринку.

Вченим вже була відома формула отримання біоетанолу з переробленої деревини, проте його використовували тільки в якості палива. Непридатною до вживання рідина ставала після застосування сірчаної кислоти.