Дана інспекція була проведена в рамках програми "Споживач" із Несміяновім" на телеканалі" Прямий ". Відео перевірки показав сам ведучий на своїй сторінці в Facebook.

"Магазин невеликий, але порушень вистачає", - пише Максим Несміянов.
Ведучий зауважив в залі гнилі овочі та фрукти, прострочені продукти і розбиті яйця, які так ніхто не та прибрав.
Також було відзначено порушення санітарних норм - в одному холодильнику знаходився і свіжий, і прострочений товар.
"Ось дивіться, кефір, молоко якесь віддане ... Лівер", - показав він вміст.

На цей сюжет вже відреагували експерти. Зокрема, представник "Суспільної служби правової інформації" Максим Данильченко вказав на бездіяльність санітарно-епідеміологічних органів.
"Будьте пильні з продуктами не тільки на ринках, але і в сумермаркетах. А потім у нас і виникають такі ситуація, як недавнє масштабне отруєння дітей в Сєвєродонецьку", - попередив він.

Популярні новини зараз

Подружка "радикала" Ляшка Огнєвіч розкинула шикарні ніжки: "Жадно і хтиво проникну"

Львів'янка народила у 12 від власного брата і приголомшила Україну зізнанням: "Втомилася, їду до Польщі"

У храмі Тернопільщини ікона Божої Матері заплакала, як жива жінка: кадри дива

Гола Кароль викликала гнів українок, ні трусів, ні совісті: "У вас син, не соромно?"

Показати ще

У майбутньому кількість людей на планеті стане тільки більше, а їжі - менше. Дослідники звикли прораховувати все наперед. Тому вже зараз намагаються розробити нові продукти в лабораторіях. Які продукти зможуть нагодувати людство і не нашкодити? Вчені сказали відповідь.


Штучне м'ясо

У 2013 році собівартість бургера з котлетою з вирощеного в лабораторії м'яса становила понад $ 300 000, а тепер ледь перевищує $ 10. При цьому вчені продовжують удосконалювати технології, щоб зробити штучне м'ясо ще більш доступним і нарешті вивести його на глобальний ринок в найближче десятиліття.

Більшість лабораторних методик вирощування м'яса на увазі використання справжніх тварин клітин, отриманих із сироватки крові. У біореакторі з клітин формується мускулатура, яка і стає основою м'яса.
За словами виробників, штучне м'ясо обіцяє стати затребуваним продуктом за рахунок ряду переваг: воно має смак не гірше натурального, при цьому не накачані антибіотиками, не було вирощено поруч з загазованого трасою, що не передбачає вбивства живих істот і, до того ж, буде коштувати дешевше .


Рослинні яйця

Вони зроблені з компонентів рослинного походження і вже продаються в американських супермаркетах. Головні споживачі цих яєць - вегетаріанці.
Виробники вегетаріанських яєць стверджують, що вони корисніше і смачніше справжніх. Цей унікальний продукт може замінити яйця в омлеті, в складі випічки, майонезі та інших соусах, які раніше не могли собі дозволити люди, що вживають виключно рослинну їжу.