Більшість супермаркетів з власними відділами кулінарії, які пропонують готові страви, нехтують елементарними правилами санітарії. Таке переконання висловив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, передає Обозреватель.

"Все залежить від супермаркету. Буває відома мережа, а один такий паршивий магазин, що туди приходиш і увійти неможливо. Все залежить від вашого особистого досвіду. Якщо ви довіряєте магазину, тоді ви можете робити там закупівлі. Якщо ви перший раз в цьому магазині, то краще відмовитися від кулінарії. З того, що я іноді бачу – це просто жах. Цим людям все одно на вас", - зазначив він.

У приклад було наведено маніпуляції зі швидкопсувними салатами.

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

"Є санітарні норми, які передбачають, що "Шуба" може зберігатися 12-16 годин. Ці хлопці 48 вже ставлять. Я кажу, а чому ви вирішили, що "Шубу" або "Олів'є" 48 годин можна зберігати? Просто так вирішили і все. А це тому, що вони прописали ТУ (технічні умови. – Ред.), які недоступні нам, і там вони якимось чином "підвищили якість" свого виробу, яке не втрачає смакові якості, та ще й безпечно протягом 48 годин", - підкреслив Несміянов.

За його словами, така ситуація склалася через те, що держава самоусунулася з ринку.

"Всі роблять, що хочуть. Ось в чому біда", - резюмував експерт.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"у супермаркетах зьогодні представлений величезний асортимент сиру. Кожен продукт має свій смак і відрізняється складом. Але як вибрати сир, щоб він був не просто "красивим", але також корисним, а головне натуральним.

Нагадаємо, чйого тільки не понапривозят із заморських країв: огірки, помідори, редис, молода картопля. Від ранніх овочів ломляться базарні прилавки та магазинні полиці, але, іноді, краса буває оманливою...Експерти запевняють, що не дуже привабливі зовні і більш дешеві овочі - перший ознака якості. Нітрати - це солі азотної кислоти, які входять до складу всіх живих організмів і є необхідною частиною живлення рослин.