Найпопулярніший лікер з ірландським корінням Baileys якнайкраще підходить для святкування: будь-який бармен натякне вам, що дівчата замовляють його частіше, тому чоловіки можуть із легкістю приготувати такий напій вдома і влаштувати романтичну вечерю.

Не буде зайвим він і у великій компанії: наприклад, якщо господиня хоче подати до столу не тільки особливі страви, а й не купувати алкоголь у магазині (гості точно оцінять такі старання).

І якщо дотримуватися інструкції, то домашній Baileys вийде нічим не гірший від оригіналу.

Вам знадобиться:

Популярні новини зараз

Київські копи виявили тіло колеги посеред вулиці, підозрювану вже затримали: "Назавжди запам'ятають її"

Синоптики попередили українців про сильний вітер і снігопади: до 8 березня радять закривати балкони

Багатодітний батько і директор школи вкоротив собі віку, залишивши останню записку: "Просто зламався..."

Молода Українка загинула на заробітках в Чехії, гарувала заради сина: "Давидчик більше не обійме маму"

Показати ще

Горілка (краще все таки віскі чи коньяк, у них більш оптимальні смакові властивості для лікеру) - 0,5 літра;

Згущене молоко (звичайна або варена) - 1 банка (380 г);

Вершки (12-15%) - 0,4 літра;

Розчинна кава - 1 столова ложка;

Ванільний цукор - 2 столові ложки;

Яєчні жовтки - 4 штуки.

Рецепт Baileys

Відділіть білки від жовтків, додайте ванільний цукор та згущене молоко (можете попередньо поварити його до 30-40 хвилин, це додасть карамельного відтінку), збийте отриману массу міксером.

До суміші додайте розчинну каву, збийте міксером вдруге, а якщо гранули великі за розміром і не розчиняються, то не хвилюйтеся: після того, як наливаєте алкоголь, вони розім'якнуть самі.

Залийте все вершками та ретельно перемішуйте до однорідної консистенції. Звертайте увагу на жирність – якщо вона зависока, то можна розбавити молоком, а вже потім долийте горілку (віскі).

Переливаємо напій в пляшку, щільно закриваємо та ставимо у холодильник на 2-3 дні. До речі, радимо збовтувати її раз на 12 годин. Загалом така алкогольна смакота зберігається при низьких температурах до півроку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилися кращі рецепти кунжутного молока.