Невід'ємними атрибутами осені традиційно вважалися цікаві книги, приємні бесіди та зігріваючі напої.

От тільки якщо чаю вам більше не хочеться, а тут ще й гості збираються навідатися, то можна приготувати дещо смачніше – наприклад, глінтвейн.

Вам знадобиться:

1 пляшка червоного вина

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

60 г цукру

1 паличка кориці

тертий мускатний горіх

1 апельсин

1 сухий лавровий лист

гвоздика

Рецепт приготування:

Залийте водою гвоздику та мускатний горіх, розігрівайте на слабкому вогні, а потім поступово збільшуйте температуру, поки не закирить. Потім одразу знімайте кришку і дайте настоятися до 10 хвилин.

Як тільки суміш охолоне, залийте у ємність вино, додайте цукор і поставте на вогонь. Поріжте на кілька частинок апельсин і покладіть у кастрюлю. Варіть на середньому вогні, і тільки під кінець досипайте спеції. Дайте покипіти хвилини 2-3 і можете вимикати плиту.

Все, виявляється, дуже просто, ваш осінній напій готовий!

Дивіться: як приготувати глінтвейн вдома

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився простий рецепт приготування домашнього лікеру.