Багато людей божеволіють тільки від одного уявлення про таку "смакоту", як сирні тарілки. Їх подають до вина та як основна страва. Проте часто буває, що під час подачі її вдома, ви залишаєтесь розчарованими, тому, що ваш варіант далеко не схожий з тим, що пропонують дорогі ресторани. Вся справа у тому, наскільки грамотно сервірована тарілка.

Портал "Знай.ua" ділиться секретами такої делікатної справи, як нарізання сирного асорті.

Як говорять французи "Будемо поважати сир та всіх оточуючих", що свідчить про те, наскільки вони шанують цей продукт. Для ідеальної подачі сир важливо вміти правильно нарізати. Адже неправильна нарізка навіть може спотворити його палітру смаку та аромату.

ВІД ШКІРКИ ДО СЕРЦЯ

Популярні новини зараз
Путін може завдати ракетних ударів по Польщі Українцям розповіли, чи готуватись до лютих морозів узимку: синоптики зробили помісячний прогноз Дружина Казаніна з "Квартал 95" розділила росіянок на типи - лань, курка та орлиця, і зробила висновки: "Чоловіка в жертву шакалу" 5 улюбленців долі, яким казково пощастить у жовтні 2022: Тамара Глоба назвала везунчиків серед знаків Зодіаку
Показати ще

Сир не можна нарізати тонкими шматочками. Його потрібно подавати у вигляді брусочків та скибочок.

Шматочки повинні мати шкірочку, адже смак проявляється від неї до так званого сирного серця.

М'ЯКИЙ СИР

Для нарізання різних видів сиру вам знадобляться різні ножі. Для м’яких сортів варто запастись перфорованими ножами. На таких інструментах деліктна сирна маса не приклеїться до леза. Такі ножі ще можуть бути вигнутими з "гілками" щоб зручно можна було взяти шматок та перенести на тарілку.

НІЖНИЙ (КИСЛОМОЛОЧНИЙ) СИР

Для цих видів сиру взагалі не використовують ножі. Їх ділять порціями за допомогою ложки, оскільки вони дуже крихкі і надати їм привабливу форму надто складно.

ТВЕРДИЙ СИР

Тверді сири прийнято подавати акуратними шматочками. Для цього використовують ніж у формі лопатки з прорізом по центру леза.

СИРНІ ГОЛОВИ

Для розрізання великих сирних кругів вам знадобиться ніж з двома рукоятками.

НАДТВЕРДИЙ СИР

Такі види сиру, як Парміджано Реджано, Грана Падано та інші взагалі не нарізають. Їх правильно відколювати, як лід. Лише слідкуйте, щоб шматочки були приблизно одного розміру.

БЛАГОРОДНА ПЛІСНЯВА

Для сиру з пліснявою існує спеціальний пристрій у вигляді натягнутої нитки чи струни. Завдяки чому, сир не зминається та не прилипає до ножа і його можна нарізати ідеальними кубиками.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", дієтологи розповіли, чим не можна закушувати алкоголь, щоб не нашкодити здоров'ю та гарно почуватися на другий день після застілля.