Перед початком Великого посту хочемо поділитися з вами гарним і відповідним рецептом.

Інгредієнти

6-8 картоплин

300 г свіжих грибів

2 середніх цибулини

Популярні новини зараз
Нові виплати по 2200 гривень: кого це стосується та як отримати Три знаки Зодіаку, які потраплять у справжню зимову казку: хто купатиметься у святковому настрої, романтиці та гармонії Дженна Ортега отримала роль Венздей за 10 хвилин у Zoom, Тім Бертон був рішучим: "Посміхаєтеся і киваєте" Найдешевший спосіб обігріти оселю без опалення та світла: обійдеться менш ніж у 20 грн
Показати ще

3-4 ст. ложки борошна

1-2 ст. ложки панірувальних сухарів

1 зубчик часнику, 1 лавровий лист, 3-4 горошини запашного перцю

4-5 горошин чорного перцю сушена або свіжа зелень

2 ч. л. солі (або за смаком) 1 ч. л. чорного меленого перцю

4-5 ст. ложок рафінованого рослинного масла

Приготування

Гриби миємо й нарізаємо тонкою соломкою. На суху сковороду без масла викладаємо гриби і ставимо їх на середній вогонь. З грибів буде виділятися рідина, в якій вони повинні тушкуватися без кришки, поки вся рідина не випарується. Цибулю ріжемо кубиком. Очищену картоплю заливаємо холодною водою, додаємо часник, лавровий листок і перець горошком, ставимо під кришкою на сильний вогонь. Закипілу картоплю солимо і варимо на середньому вогні до готовності. Коли рідина в грибах випарувалася, додаємо масло, цибулю, сушену зелень (якщо зелень свіжа, її краще додати не в гриби, а в картопляне пюре), сіль, мелений перець і тушкуємо до готовності грибів і цибулі.

В готові гриби можна додати панірувальні сухарі (це потрібно для додання начинці більшої сухості, щоб вона не підмочила картопляне тісто). Якщо гриби вийшли досить сухими, сухарі можна і не додавати. Охолоджуємо гриби до кімнатної температури. Готову картоплю розминаємо в пюре. Посолити за смаком, додати рослинного масла і 1 ст. ложку борошна.

Зрази зручно збирати на харчовій плівці, так як до неї не липне картопляне тісто. На шматок плівки покласти 2 ст. ложки пюре і розім'яти його ложкою в корж товщиною 1 см. На середину коржа викласти 1 ст. ложку начинки і за допомогою плівки зліпити краї зрази. Потім перекотити зразу з плівки в тарілку з борошном і обваляти її з усіх сторін. Руками надати зразі потрібну форму. Смажити зрази в розігрітому рослинному маслі на середньому вогні. По мірі зарум'янювання перевертати їх на іншу сторону.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, чому Великий піст так корисний для здоров'я.