Вже зовсім скоро в нашій країні буде цілих два Різдва: католицьке і православне. Насправді, у цих святах набагато більше спільного, ніж може здатися на перший погляд. Як мінімум, це стосується святкового столу. Кутья, коливо, коливо, кутя – це одна назва головної Різдвяної страви. І сьогодні ми б хотіли розповісти вам, як зробити кутю з рису, адже останнім часом вона стала набагато популярнішою традиційного варіанту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКутя з рису: рецепт
Рецепт куті з рису з'явився порівняно недавно – в часи Петра I. вона відразу ж завоювала безліч шанувальників. Адже така кутя набагато смачніша, швидше готується, і не суперечить жодним традицій.
Кутя з рису: інгредієнти
300гр рису
Півлітра води
150грн родзинок
курага
Цукати
Горіхи
Мед або цукор за смаком
Сіль, масло, вершки
Спосіб приготування
В першу чергу нам потрібно ретельно промити рис кілька разів. Далі варимо його у великій каструлі, або казанку з сіллю. Варити рис для куті потрібно з закритою кришкою на помірному вогні приблизно 15 хвилин. Як слід перемішайте вміст каструлі, щільно закрийте кришкою і залиште хвилин на 10-15. А поки буде варитися рис можна зайнятися іншими інгредієнтами.
Залийте окропом ізюм, чорнослив, курагу і інші улюблені сухофрукти. Дайте їм розбухнути, розпаритися. Після цього беремо наші горіхи і трохи їх подрібнюємо. Після цього їх треба трохи підсмажити на сковорідці, щоб ті обсушились.
І ось всі інгредієнти нашої куті з рисом готові, тепер треба все перемішати. Злийте воду з сухофруктів і наріжте їх шматочками. Додайте до рису горіхи, перемішайте всі разом. Сипте сухофрукти і знову перемішайте.
Тепер потрібно спробувати нашу страву. Якщо вам буде здаватися, що вона несолодке, то потрібно додати трохи меду або цукру.
Дивіться: Кутя з рису рецепт
Тепер ви знаєте, як готувати кутю з рису на Різдво і це блюдо точно підійде до вашого святкового столу.