Якщо ви хочете порадувати сім'ю смачним і незвичайним десертом, приготуйте цю ароматну млинцеву запіканку.

Інгредієнти:

Для тіста:

1,5 склянки молока
2 яйця
1 ст. л. цукру
1 склянка борошна
1 ст. л. оливкової олії
щіпка солі


Для начинки:

Популярні новини зараз

Кияни пішли в "туалетний" наступ, намагаючись очистити місто від смороду

ДТП забрала життя української рекордсменки: їй було всього лише 21

Юля "Зайка" зізналася, чи вільне її серце після фіналу "Холостяка": "Прийшов у формі"

Регіна Тодоренко зізналася в сексі на "Орлі і Решці": "брудне дівчисько" і важливість розміру

Показати ще

400 г сиру або сирної маси
2 жовтки
2 ст. л. цукрової пудри
0,5 склянки порізаної кураги
Для вершкового соусу:

200 мл вершків 35%
1 жовток
1 ч. л. крохмалю
1 ст. л. цукрової пудри
трохи ванілі
Для апельсинового соусу:

1 апельсин
2 ст. л. коричневого цукру
2 ч. л. вершкового масла
2 ст. л. апельсинового лікеру або 1 ст. л. коньяку

Рецепт приготування:

1. Приготувати рідке тісто з теплого молока, яєць, солі, цукру, оливкової олії і борошна. Посмажити тонкі млинці.
2. Форму для запікання змастити вершковим маслом.
3. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, цукровою пудрою і курагою. Загорнути начинку на млинці, скласти їх у форму і приготувати соус.
4. Вершки змішати з жовтками, цукровою пудрою, ваніліном і крохмалем. Залити соусом млинці і запікати в духовці 180 градусів близько 30 хвилин. За цей час вершкова суміш повинна загуснути, а млинці – підрум'янитися.
5. Поки готуються млинці, зняти з цілого апельсина цедру. На сковорідці розтопити вершкове масло, насипати коричневий цукор і додати цедру. Коли цукор почне трохи пузиритися, додати сік 1 апельсина. При бажанні можна додати апельсинового лікеру або коньяку. Проварити соус до легкого загустіння і зняти з вогню.
6. Вийняти млинці з духовки, злегка остудити і полити апельсиновим соусом.

Як повідомляє портал "Знай.uа"оригінальний рецепт торта на День закоханих