Погода в Україні стоїть чудесна, тож саме час відправитися на пікнік. І якщо у вас з якоїсь причини не виявилося з собою мангалу, ви завжди можете зробити його своїми руками з підручних засобів. Розглянемо найбільш прості та ефективні способи.

1. Зробити мангал в ямі

Щоб посмажити м'ясо досить вирити яму глибиною 15-20 см. і довжиною 50-60 див. Головне, щоб вона підходила під розмір шампурів, так, щоб м'ясо не контактувало з землею. Поглиблення добре обкласти гілками або камінчиками – тоді шампури будуть стійкі, і не будуть лежати на землі. Єдина проблема в тому, що зробити стінки такого мангалу рівними можна тільки за допомогою інструменту.

2. Робимо мангал з дерева

Після того, як вугілля будеь готове, можна згребти його компактно і покласти паралельно одна одній дві колоди. Звичайно, далеко не завжди під рукою знаходяться відповідні поліна. В крайньому випадку, можна замінити їх камінням.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

3. Мангал з каміння або цегли

Рецепт практично такий же - орієнтуючись на довжину шампурів або сітки для м'яса, укладаємо одне навпроти одного каміння, а краще – цеглу. Як правило, декілька відповідних каменів завжди можна знайти. В ідеалі закрити вугілля з усіх чотирьох сторін – тоді жар буде сильніше.

4. Як зробити мангал з шампурів

Цей спосіб вже значно складніше і вимагає великої кількості шампурів, тому що саме вони стануть несучою конструкцією нашого мангалу.

Для початку розведемо прямо на землі невелике багаття, а коли вугілля буде готове, необхідно встромити з двох протилежних сторін по три шампура. Відстань до землі повинна бути не менше 15-20 см. Щоб вся ця конструкція не завалилася, необхідно протягнути в кільця шампурів тонкі гілки або інші шампури. Ця споруда цілком витримає вагу смаженого м'яса, але все-таки краще бути з нею обережним.

5. Мангал з банок.

На пікніку, як правило, завжди під рукою напої в жерстяних банках. Якщо у вас знайдеться чотири таких банки об'ємом 0,5 л, значить, у вас буде і мангал.

Зробіть в їх верхній частині наскрізні отвори з допомогою шампурів, ножа або загострених прутів. З'єднайте банки між собою тими ж шампурами або прутами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", правильний маринад змусить друзів полюбити вас ще більше. Є універсальні варіанти, які підходять практично до будь-якого м'яса.