Наближається Новий 2018 рік, який пройде під знаком Жовтої Земляної Собаки. Так як ця тварина є хижаком, столи повинні ломитися від м'ясних страв.

Відповідні рецепти оприлюднив портал Hiladies.

Риба і грибні страви в цьому році є небажаними на столі. Тим часом, Собаці до вподоби яловичина, свинина і різна птиця. Основну страву обов'язково потрібно подавати без м'яса. До списку смакоти варто додати нарізку з шинки і ковбаси, а також заливне з язика, холодець або паштет в тарталетках.

На гарнір краще подати яскраві страви з овочів. А з десертів - кисломолочні продукти. Сам святковий стіл найкраще оформити в спокійних тонах.

Рецепти

Популярні новини зараз
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Яловичина під соусом мадера

Складові:

• кілограмовий шматок яловичини;

• 200 грам печериць;

• 200 грам гусячої печінки;

• один жовток курячого яйця;

• вершкове і рослинне масло;

• чорний перець і сіль.

тісто:

• дві склянки борошна;

• один стакан води;

• вісім крапель лимонної кислоти;

• двісті грам маргарину.

соус:

• півлітра бульйону;

• дві столові ложки вершкового масла;

• столова ложка борошна;

• ложка оцту;

• морква, цибулина і зубчик часнику;

• одна гвоздика;

• по парі гілочок базиліка і петрушки;

• сіль, перець горошком;

• шість столових ложок мадери.

Блюдо готується дві години. Калорійність - 217 ккал.

Спосіб приготування:

1. Очистити і відварити гриби. Нарізати їх на дрібні кубики;

2. Говяжье філе розрізати навпіл і гарненько відбити;

3. Гусячу печінку пропустити через м'ясорубку і розкласти на одній половинці яловичини, а другий - накрити зверху;

4. Перев'язати обидві філейні частини товстою ниткою. Важливо - не перетягнути! Шматочки яловичини повинні залишитися плоскими;

5. Розігріти два види олії на сковороді і обсмажити на ньому філе з двох сторін по десять хвилин на кожну. Після цього - остудити і зняти нитку;

6. Для приготування тіста налити води в ємність, додати лимонну кислоту і сіль. Все це добре перемішати, поступово засипаючи борошно, яке попередньо просіяли. Заважати до однорідної маси;

7. Тісто залити в кульки і залишити на 10 хв. Тим часом, в другу ємність розім'яти маргарин, додавши дві чайні ложки борошна. З цього сформувати квадратний коржик. Шарик тесту розрізати хрестом посередині і покласти всередину маргариновий корж, защепів край. Далі розкачати качалкою тісто, скласти його в чотири рази, після чого знову розкачати. Чим більше разів повторити процедуру, тим краще. Можна не морочитися і купити готове листкове тісто.

8. Тісто розкачати до п'яти мм в товщину, викласти яловичину, зверху - печериці. Все це закрити ще одним шаром тіста. Змастити яйцем і випікати 15 хв;

9. Соус. Дрібно нарізати цибулю і моркву, прожарити до готовності. Додати трохи борошна, нарубану зелень, гвоздику, горошок, часник, бульйон, оцет і мадеру. Кип'ятити соус хвилин десять;

Готову яловичину нарізати скибочками і полити соусом перед подачею.

Свинина, запечена в фользі

Складові:

• близько кіло свинячої шийки;

• куряче філе;

• голівка часнику;

• морквина;

• 100 г журавлини;

• сіль, спеції;

• столова ложка соєвого соусу.

Блюдо готується 2,5 години. Калорійність - 335 ккал.

Спосіб приготування:

1. Часник очистити і дрібно подрібнити. Моркву нарізати довгими брусочками;

2. Куряче філе нарізати тонкою соломкою;

3. Протерти журавлину через сито або подрібнити в блендері;

4. Свинячу шию промити і зробити поперечні надрізи через кожні пару сантиметрів. Посипати спеціями і сіллю;

5. Надрізи забити часником;

6. У журавлину влити соєвий соус і обмазати сумішшю шматок свинини;

7. У надрізи вставити шматочки курячого філе і моркви. Залишити маринуватися 30 хв;

8. Після - обв'язати товстими нитками;

9. Розігріти сковороду і обсмажити шматок м'яса з усіх боків;

10. Свинину загорнути у фольгу, викласти на сковороду розрізами вгору;

11. Випікати в духовці близько 1,5 години;

12. Зняти фольгу і знову відправити в духовку, поки м'ясо не зарум'яниться.

Курка з яблуками і апельсинами

• цільна курка - 1 шт;

• яблуко;

• апельсин;

• кілька зубчиків часнику;

• соєвий соус;

• дві чайні ложки гірчиці;

• мелений імбир;

• приправа;

• чайна ложка аджики;

• вершкове і рослинне масло;

• спеції, сіль.

Блюдо готується п'ять годин. Калорійність - 92 ккал.

Спосіб приготування:

1. Курку помити і висушити. Відокремити шкіру в районі грудки і натерти птаха з усіх боків;

2. Маринад: змішати гірчицю з імбиром, додати аджику, чайну ложку приправи для курки, подрібнений часник, соєвий соус і трохи рослинного масла;

3. Ретельно змастити курку маринадом. Настоювати всю ніч, або ж кілька годин. Залежно від можливості;

4. Яблуко і апельсин нарізати напівкруглими часточками;

5. Курку помістити в змащену маслом форму, під шкіру викласти невеликі шматочки вершкового масла. Всередину птиці покласти фрукти і скріпити отвір зубочистками;

6. Запікати в духовці 40 хвилин, поливаючи соком. Після перевернути курку і залишити на ту ж кількість часу;

7. Після, пропекти по 10 хвилин з кожного боку.

Смачного!

Як повідомляв портал "Знай.ua", справжню каву в турці приготувати легко і просто.