Наближається Новий 2018 рік, який пройде під знаком Жовтої Земляної Собаки. Так як ця тварина є хижаком, столи повинні ломитися від м'ясних страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідні рецепти оприлюднив портал Hiladies.
Риба і грибні страви в цьому році є небажаними на столі. Тим часом, Собаці до вподоби яловичина, свинина і різна птиця. Основну страву обов'язково потрібно подавати без м'яса. До списку смакоти варто додати нарізку з шинки і ковбаси, а також заливне з язика, холодець або паштет в тарталетках.
На гарнір краще подати яскраві страви з овочів. А з десертів - кисломолочні продукти. Сам святковий стіл найкраще оформити в спокійних тонах.
Рецепти
Яловичина під соусом мадера
Складові:
• кілограмовий шматок яловичини;
• 200 грам печериць;
• 200 грам гусячої печінки;
• один жовток курячого яйця;
• вершкове і рослинне масло;
• чорний перець і сіль.
тісто:
• дві склянки борошна;
• один стакан води;
• вісім крапель лимонної кислоти;
• двісті грам маргарину.
соус:
• півлітра бульйону;
• дві столові ложки вершкового масла;
• столова ложка борошна;
• ложка оцту;
• морква, цибулина і зубчик часнику;
• одна гвоздика;
• по парі гілочок базиліка і петрушки;
• сіль, перець горошком;
• шість столових ложок мадери.
Блюдо готується дві години. Калорійність - 217 ккал.
Спосіб приготування:
1. Очистити і відварити гриби. Нарізати їх на дрібні кубики;
2. Говяжье філе розрізати навпіл і гарненько відбити;
3. Гусячу печінку пропустити через м'ясорубку і розкласти на одній половинці яловичини, а другий - накрити зверху;
4. Перев'язати обидві філейні частини товстою ниткою. Важливо - не перетягнути! Шматочки яловичини повинні залишитися плоскими;
5. Розігріти два види олії на сковороді і обсмажити на ньому філе з двох сторін по десять хвилин на кожну. Після цього - остудити і зняти нитку;
6. Для приготування тіста налити води в ємність, додати лимонну кислоту і сіль. Все це добре перемішати, поступово засипаючи борошно, яке попередньо просіяли. Заважати до однорідної маси;
7. Тісто залити в кульки і залишити на 10 хв. Тим часом, в другу ємність розім'яти маргарин, додавши дві чайні ложки борошна. З цього сформувати квадратний коржик. Шарик тесту розрізати хрестом посередині і покласти всередину маргариновий корж, защепів край. Далі розкачати качалкою тісто, скласти його в чотири рази, після чого знову розкачати. Чим більше разів повторити процедуру, тим краще. Можна не морочитися і купити готове листкове тісто.
8. Тісто розкачати до п'яти мм в товщину, викласти яловичину, зверху - печериці. Все це закрити ще одним шаром тіста. Змастити яйцем і випікати 15 хв;
9. Соус. Дрібно нарізати цибулю і моркву, прожарити до готовності. Додати трохи борошна, нарубану зелень, гвоздику, горошок, часник, бульйон, оцет і мадеру. Кип'ятити соус хвилин десять;
Готову яловичину нарізати скибочками і полити соусом перед подачею.
Свинина, запечена в фользі
Складові:
• близько кіло свинячої шийки;
• куряче філе;
• голівка часнику;
• морквина;
• 100 г журавлини;
• сіль, спеції;
• столова ложка соєвого соусу.
Блюдо готується 2,5 години. Калорійність - 335 ккал.
Спосіб приготування:
1. Часник очистити і дрібно подрібнити. Моркву нарізати довгими брусочками;
2. Куряче філе нарізати тонкою соломкою;
3. Протерти журавлину через сито або подрібнити в блендері;
4. Свинячу шию промити і зробити поперечні надрізи через кожні пару сантиметрів. Посипати спеціями і сіллю;
5. Надрізи забити часником;
6. У журавлину влити соєвий соус і обмазати сумішшю шматок свинини;
7. У надрізи вставити шматочки курячого філе і моркви. Залишити маринуватися 30 хв;
8. Після - обв'язати товстими нитками;
9. Розігріти сковороду і обсмажити шматок м'яса з усіх боків;
10. Свинину загорнути у фольгу, викласти на сковороду розрізами вгору;
11. Випікати в духовці близько 1,5 години;
12. Зняти фольгу і знову відправити в духовку, поки м'ясо не зарум'яниться.
Курка з яблуками і апельсинами
• цільна курка - 1 шт;
• яблуко;
• апельсин;
• кілька зубчиків часнику;
• соєвий соус;
• дві чайні ложки гірчиці;
• мелений імбир;
• приправа;
• чайна ложка аджики;
• вершкове і рослинне масло;
• спеції, сіль.
Блюдо готується п'ять годин. Калорійність - 92 ккал.
Спосіб приготування:
1. Курку помити і висушити. Відокремити шкіру в районі грудки і натерти птаха з усіх боків;
2. Маринад: змішати гірчицю з імбиром, додати аджику, чайну ложку приправи для курки, подрібнений часник, соєвий соус і трохи рослинного масла;
3. Ретельно змастити курку маринадом. Настоювати всю ніч, або ж кілька годин. Залежно від можливості;
4. Яблуко і апельсин нарізати напівкруглими часточками;
5. Курку помістити в змащену маслом форму, під шкіру викласти невеликі шматочки вершкового масла. Всередину птиці покласти фрукти і скріпити отвір зубочистками;
6. Запікати в духовці 40 хвилин, поливаючи соком. Після перевернути курку і залишити на ту ж кількість часу;
7. Після, пропекти по 10 хвилин з кожного боку.
Смачного!
Як повідомляв портал "Знай.ua", справжню каву в турці приготувати легко і просто.