Магній бере участь більш ніж в 300 біохімічних реакціях в організмі, в нормалізації артеріального тиску, обміні речовин, в регуляції імунної системи, метаболізмі білка, кальцію і багатьох інших аспектах здоров'я. Тому він надзвичайно важливий для нормальної роботи організму.

Зараз кількість магнію в продуктах істотно скоротилося. Крім того, Сьогодні ми рідко вживаємо такі продукти, як боби, насіння, риба, горіхи і листові зелені овочі, які є основними джерелами магнію.

Ознаки нестачі мікроелемента:

  • Хронічна втома
  • М'язові судоми
  • Мігрень
  • Проблеми зі сном
  • Високий кровяний тиск
  • Біль у суглобах
  • Аритмія
  • Тяга до солодкого
  • Дефіцит кальцію
  • Депресія
  • Астма
  • Запор

Як збільшити споживання магнію?

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Показати ще

Найпростіше придбати в аптеці або в магазині здорової їжі харчові добавки з магнієм. Є безліч таких: хлорид магнію (смак гіркий, але часто рекомендований), цитрат магнію (кращий варіант, якщо ви страждаєте від печії, наприклад), сульфат магнію (ідеально підходить для додавання в розслаблюючу гарячу ванну).

Щоденна норма магнію становить 280 міліграмів для жінок і 350 міліграмів для чоловіків. Також потрібно споживати продукти з вмістом цього мікроелемента:

  • Какао: чистий темний шоколад містить майже 500 міліграмів магнію на 100 грамів
  • Листові зелені овочі: мангольд, салат, шпинат
  • Фрукти: банани, абрикоси, авокадо, персики, сливи
  • Горіхи: мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи
  • Бобові: квасоля і сочевиця
  • Гарбуз
  • Зерна: коричневий рис, просо, овес
  • Картопля

Брак магнію

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що група лікарів розповіла про користь вживання грейпфрута для здоров'я. Грейпфрут - плід, який з'явився в результаті природного схрещування помело і апельсина. Про це повідомляють ЗМІ.

Вперше цей цитрусовий фрукт виявили в 1750 році на острові Барбадос. Вважається, що батьківщиною грейпфрута є Індія або Центральна Америка. В кінці XIX століття ця рослина ввезли до Флориди. Вічнозелені дерева, на яких росте фрукт, досягають у висоту 12 м, а сам плід важить приблизно 500 гр.