Паска – головна страва великого християнського свята. Готування - це таїнство, під час якого в будинку повинна панувати тиша. Важливий також позитивний настрій і впевненість у тому, що все вийде. Як приготувати класичну паску? Цей рецепт використовували ще наші бабусі.

Інгредієнти:

– 500 мл молока;

– 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г звичайних);

Популярні новини зараз

Київські копи виявили тіло колеги посеред вулиці, підозрювану вже затримали: "Назавжди запам'ятають її"

Розлучена Аліна Гросу показала нового хлопця: "Поспішати не хочу"

Дружина Дзідзьо розкрила правду про стосунки чоловіка з кумою Цибульською: "Це образливо"

8 березня: красиві листівки і привітання у віршах

Показати ще

– 1-1,3 кг борошна;

– 6 яєць;

– 200 г вершкового масла або маргарину;

– 250-300 г цукру;

– 300 г родзинок;

– 1 ч. л. ванільного цукру.

Для глазурі:

– 2 білка;

– 100 г цукру.

Приготування тіста:

Молоко трохи підігріти (щоб воно було тепле), розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре розмішати. Поставити в тепле місце, накривши рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі – на це буде потрібно близько 30 хвилин.

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в піну.

У підійшла опару додати жовтки, перемішати. Слідом додати розм'якшене масло, перемішати. Додати білки, перемішати.

Додати борошно, замісити тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин).

Родзинки замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злити. Додати його в тісто, перемішати і знову поставити в тепле місце. Воно має добре піднятися.

Форму змастити маслом, викласти тісто на 1 / 3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.

Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.

Потім довести температуру до 180 градусів, випікати до готовності (25-35 хвилин).

Приготування глазурі:

Білки збити з дрібкою солі в піну. Додати цукор, збивати до стійкої піни. Готові гарячі паски змастити глазур'ю або білковим кремом і прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в цьому році великий свято Великодня святкується 8 квітня.

Як з'ясувалося, на головний церковний свято християн Великдень на території України встановиться суха і тепла погода, а температура повітря в більшості регіонів підніметься до +20 градусів.