Портал "Знай.uа" зібрав 5 цікавих фактів про суші. І хоча це порівняно нове блюдо для наших країв, воно користується величезною популярністю, оскільки іноді хочеться урізноманітнити свій раціон і побалувати себе східною кухнею.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися1. Слово "суші" перекладається як "кислий". Така назва походить від стародавнього рецепту, коли при приготуванні суші використовували рибу, мариновану в солі і оцті.
2. Стиль суші, який ми знаємо в наші дні, з'явився тільки в 1820 році. Страву можна було купити в невеликих кіосках вуличної їжі, де люди їли суші руками.
Кума Дзідзьо Цибульська зустріла весну в обіймах красеня, і це не чоловік: "Час зав'язувати"
"Холостячка" Мішина збирається вчити українок життя за гроші: "У вас немає енергії"
Дипломати посміялися з Росії за кадри з окупованим Кримом: "Як щодо фото власної країни?"
Проста бабуся прославила український борщ на весь світ: "Нехай думають, що хочуть"
3. За традицією страву їдять руками. Суші з'їдають в один або два укусу.
4. Вживання в їжу суші надає збудливу дію. Великий вміст жирних кислот омега-3 в рибі, яку використовують для приготування страви, стимулює вироблення збуджуючих гормонів.
5. Більшість ресторанів суші використовують замість традиційного васабі пофарбовану пасту з порошку гірчиці та хрону. Справжній васабі готують з перетертого кореня евтреми японської.
Раніше портал "Знай.uа" розповів про п'ять міфів про пиво.