Новорічні свята все ще тривають і на черзі старий Новий рік. Одна з головних страв січня у нас виходить кутя, адже її прийнято готувати і на Різдво, і на старий Новий рік і на Водохреще. Ось тільки вона завжди повинна бути різною, в силу різних традицій. І ось старий Новий рік прийнято готувати багату кутю, тобто з маслом, на молоці і навіть з м'ясом. Тому ми вирішили написати вам кілька смачних рецептів.

Кутя на старий Новий рік 2018: рецепти

Кутя з пшениці з молоком і вершками

Інгредієнти:
150гр крупи
півлітра молока
250г вершків
пів склянки води
500гр меду

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Пропитий сепаратист Олег Царьов більше не зміг приховувати правду від народу: путін "знищив" усіх чоловіків Донбасу Регіна Тодоренко, яка народжувала при 3-річному синові, згадала, як зважилася на це вдома: "Це небезпечно" Бойовик із Донецька назвав головну проблему України, і цього вантажу неможливо позбутися: "Вплив є" Ціни на гречку раптово обвалилися: скільки зараз коштує улюблена крупа українців
Показати ще

Змішуємо молоко і воду, далі доводимо це до кипіння. Крупу так само варимо до готовності. Потім потрібно додати в кашу вершки, мед, ретельно перемішати, щільно закрити кришкою і поставити в тепле місце "доходити".

Кутя з пшона з родзинками і маслом

Інгредієнти:
Склянка пшона
2-3 склянки води
пів склянки родзинок
50гр вершкового масла
цукор, сіль за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно промити і перебрати родзинки, заливаємо його гарячою водою і варимо до готовності. У відвар додати потрібну кількість води, цукор, сіль, всипати крупу і зварити в'язку кашу. Далі потрібно розкласти все по тарілках і додати родзинки і вершкове масло за смаком. І наша кутя на старий Новий рік готова.

Кутя з ячної крупи з маком

Інгредієнти:
2 склянки крупи
2л води
1 стакан молока
пів склянки маку
2 ложки меду
2 ст. ложки журавлинного або смородинового варення.

Спосіб приготування:

Для початку варимо крупу, як тільки вона почне виділяти слиз, вогонь потрібно вимкнути і пересипати крупу в інший посуд. Додаємо туди молоко і варимо до готовності крупи, весь час помішуючи.
Окремо потрібно приготувати мак: залити його окропом, залишити на 5 хвилин, потім воду злити, мак промити, знову залити крутим окропом і, як тільки на поверхні води почнуть з'являтися крапельки жиру, відразу її злити. Далі потрібно просто все змішати і наша кутя на старий Новий рік готова.

Дивіться: Кутя замість олів'є : українці святкують Старий новий рік