Вегетаріанство, або веганство вже давно стало дуже популярним і навіть модним. Та й до того ж, останнім часом все більше і більше людей починають відмовлятися від м'яса. Хтось робить це з етичних міркувань, хтось, щоб стежити за своєю фігурою. Але в будь-якому випадку вегетаріанство зараз дуже навіть в тренді. Тому ми вирішили написати для вас рецепти вегетаріанських страв, які без проблем можна приготувати вдома.

Рибні палички, але без риби

Інгредієнти:

- 1 кг сиру тофу
- 3 аркуша водоростей норі
- 100 мл соєвого соусу
- 100 мл води
- соняшникова олія
- перець чорний мелений

Як готувати рибні палички без риби:
Досить дивно звучить, але все одно дуже навіть смачно. Для цього потрібно нарізати сир тофу невеликими паличками. Їх потрібно викласти в миску з соєвим соусом і водою (1 до 1) і після додати перець. Нехай ваше вегетаріанське блюдо настоюється пів години. Після беремо лист норі, і загортаємо туди палички. І все це на сковорідку на 15 хвилин.

Популярні новини зараз
На українців чекають великі зміни у банках: кредитні ліміти та відмови у позиці Українцям пропонують "бабусь в оренду", щоб відкосити від мобілізації: "Годувати 3 рази на день" Платити доведеться більше, але не всім: для кого тариф на доставку газу може суттєво зрости Гороскоп на тиждень з 6 по 12 лютого для всіх знаків Зодіаку: Водолії відпочинуть на всю, а Діви просунуться кар'єрою
Показати ще

Хот-дог

Інгредієнти:
- 1 булочка для хот-догів
- 1 сейтановая сосиска
- пророщені насіння соняшнику
- 0.5 маринованої цибулі
- 0.5 моркви
- 0.5 огірка
- насіння соняшнику
- соус песто

Як готувати веганські хот-доги:
Підігріваємо булочку і змащуємо соусом песто. Далі викладаємо інгредієнти в такому порядку: морква, пророщені насіння соняшнику і потім цибулю. На цибулю кладемо сейтановую сосиску, далі трохи огірків і знову соус.

Салат "Веган-бум"

Інгредієнти:

- 2 огірка
- 0.5 середнього цукіні
- 2 помідори
- 3 великих листки салату
- 3 ст. ложки кус-куса
- 3 ст. ложки насіння конопель
- 2 шматочки сиру тофу
- оливкова олія
- соєвий соус

Всі овочі нарізаємо тонкою соломкою, а салат рвемо на невеликі шматочки. Далі перекладаємо всі овочі в миску і заливаємо оливковою олією і соєвим соусом за смаком. Перемішуємо, і наш прекрасний вегетаріанський салат готовий. За бажанням, до речі, можна підсмажити кілька шматочків сиру тофу і так само додати в салат "Веган-бум".