Водопровідна вода містить в собі масу домішок - від солей до мінералів. Їхній хімічний склад змінюється при нагрівання, а потім змінені речовини потрапляють в організм.

Прокип'ятивши воду один раз, ви отримуєте гарантію, що позбавили її мікробів. Але кип'ятити одну й ту ж воду двічі або більше разів шкідливо. Ви лише сприяєте руйнуванню корисних речовин, що містяться у воді.

Які речовини загрожують з води, яку повторно прокип'ятили:

Миш'як

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації: відстрочки більше не врятують - на кого вже полює ТЦК Ліміти на перекази між картками: яку суму можна відправити без комісій та податку Дві пенсії одразу: пенсіонерам виплатять у травні гарні бонуси Ухилянтам не залишать нічого: заберуть гроші, авто та житло
Показати ще

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, найбільший ризик для здоров'я представляє саме ця речовину. Миш'як додають у водопровідну воду, щоб убити в ній небажані мікроорганізми.

Після повторного кип'ятіння миш'як у воді стає більш небезпечним та збільшує ризик виникнення таких хвороб: периферична нейропатія, ураження шкірного покриву, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок, онкологія.

Фтор

При кип'ятінні частини сполук фтору, що знаходиться у воді, перетворюються в фториди. Вони надають негативний неврологічний ефект і навіть можуть стати причиною відставання в розумовому розвитку дітей. Також він збільшує ризик виникнення безпліддя у жінок.

Нітрати

Набагато більш небезпечними нітрати стають, коли піддаються впливу високих температур. При кип'ятінні нітрати перетворюються на нітрозаміни, а ці речовини вже мають безпосереднє відношення до канцерогенів: рак кишечника, стравоходу, підшлункової залози, сечо-статевої системи і лейкемія.

Лікар розповів, як правильно пити воду для схуднення

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики назвали симптоми, які можуть свідчити про рак товстого кишечника.