Водопровідна вода містить в собі масу домішок - від солей до мінералів. Їхній хімічний склад змінюється при нагрівання, а потім змінені речовини потрапляють в організм.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПрокип'ятивши воду один раз, ви отримуєте гарантію, що позбавили її мікробів. Але кип'ятити одну й ту ж воду двічі або більше разів шкідливо. Ви лише сприяєте руйнуванню корисних речовин, що містяться у воді.
Які речовини загрожують з води, яку повторно прокип'ятили:
Миш'як
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, найбільший ризик для здоров'я представляє саме ця речовину. Миш'як додають у водопровідну воду, щоб убити в ній небажані мікроорганізми.
Після повторного кип'ятіння миш'як у воді стає більш небезпечним та збільшує ризик виникнення таких хвороб: периферична нейропатія, ураження шкірного покриву, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок, онкологія.
Фтор
При кип'ятінні частини сполук фтору, що знаходиться у воді, перетворюються в фториди. Вони надають негативний неврологічний ефект і навіть можуть стати причиною відставання в розумовому розвитку дітей. Також він збільшує ризик виникнення безпліддя у жінок.
Нітрати
Набагато більш небезпечними нітрати стають, коли піддаються впливу високих температур. При кип'ятінні нітрати перетворюються на нітрозаміни, а ці речовини вже мають безпосереднє відношення до канцерогенів: рак кишечника, стравоходу, підшлункової залози, сечо-статевої системи і лейкемія.
Лікар розповів, як правильно пити воду для схуднення
Як повідомляв портал "Знай.ua", медики назвали симптоми, які можуть свідчити про рак товстого кишечника.