Напевно, вже усім набридли класичні страви з грибами, в тому числі й супи. Але є рецепт картопляно-грибного супу, який зробить щоденні обіди більш яскравими.

Для цього знадобиться:

  • 400 г картоплі
  • 100 г селери
  • 1 середній корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 800 мл бульйону
  • 350 г печериць
  • 100 мл вершків
  • чебрець, мускатний горіх, кмин

Усі овочі нарізаємо кубиками, а картоплю, зелень, цибулю та часник смажимо на олії. Після цього додаємо бульйон, спеції та варимо впродовж 20 хвилин.

Гриби необхідно трошки підсмажити (приблизно 2-3 хвилини). Невелику кількість печериць залишаємо для подачі, решту - відправляємо в каструлю.

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Показати ще

Після цього у суп кидаємо подрібнені овочі, вершки та варимо кілька хвилин. Готовий суп бажано подавати з обсмаженими грибами та листками кмину.

Портал "Знай.ua" публікував мапу грибів Київської області.