8 березня - день коли можна забути про дієту і порадувати себе найулюбленішими десертами з нашої вибірки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШоколадний мус
Інгрідієнти:
- нарізаний чорний шоколад - 120 г
- вершкове масло - 30 г
- міцну каву - 2 ст.л.
- яйця, розділені на білки і жовтки - 2 шт.
- цукор - 60 г
- ванільний екстракт - 1/2 ч.л.
- вершки 35-40% жирності - 120 мл
Для подачі:
- збиті вершки
- свіжі ягоди
- шоколадна стружка
Рецепт приготування:
1. Шоколад і вершкове масло скласти в одну миску, додати каву. Розтопити все в мікрохвильовій печі і перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Дати охолонути протягом декількох хвилин.
2. Додати в шоколадну суміш яєчні жовтки і перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник, поки збиваються яєчні білки і вершки.
3. Збити яєчні білки до появи щільної піни. Додати половину цукру і збити до міцних піків. Відкласти в сторону.
4. В окремій мисці збити холодні вершки, додавши цукор, що залишився і ванільний екстракт.
5. Дістати шоколадну суміш з холодильника і акуратно вмішати кілька ложок збитих білків, щоб розм'якшити масу.
6. Потім додати решту білки і акуратно перемішати рухами від низу до верху.
7. Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Викласти шоколадний мус в шість креманок. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб десерт охолов.
8. Прикрасити шоколадний мус ягодами, тертим шоколадом або додатковою порцією збитих вершків.
Панна котта з полуницею
Інгрідієнти:
Для вершкового желе:
- вершки 20% - 400 мл
- порошковий желатин - 1 ст.л.
- цукор - 70 г
- молоко - 100 мл
Для полуничного желе:
- полуниця - 200 г
- цукор - 50 г
- желатин - 2 ч.л.
- полуниця або м'ята - для прикраси
Рецепт приготування:
1. Для вершкового желе желатин залити 4 ст.л. холодної води і залишити на 5 хвилин. Вершки і молоко влити в невелику каструлю, додати цукор.
2. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню. Влити суміш в миску з желатином і розмішати до повного його розчинення. Розлити суміш в 4 келиха. Дати охолонути до кімнатної температури і відправити в холодильник на 2-3 години.
3. Приготувати полуничне желе. Желатин залити 2 ст.л. води і дати набрякнути протягом 5-7 хвилин. Полуницю покласти в каструлю, додати цукор і 3 ст.л. води. Варити, помішуючи, до розчинення цукру. Пюріровать ягоди за допомогою блендера. Влити гаряче пюре в миску з желатином і розмішати до повного розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури.
4. Вилити полуничну масу поверх застиглої панна котто і поставити в холодильник до повного застигання.
5. Подавати десерт, прикрасивши його свіжою полуницею або м'ятою.
Персиковий десерт з желе і збитими вершками
Інгрідієнти:
Для желе:
- консервовані персики - 480 мл
- персиковий сік
- 1 упаковка порошкового персикового желе
Для крему:
- вершки 35% - 200 мл
- сметана - 200 мл
- цукор - 3 ст.л.
- 1 пакетик згущувача для вершків
Рецепт приготування:
1. Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
2. Приготувати желе. Що залишився від персиків сироп змішати з персиковим соком (маємо отримати 300 мл). Прогріти і додати порошкове персикове желе (стандартна упаковка, розрахована на 300 мл рідини). Добре перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
3. Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити.
4. Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами або Гранола.
Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", чим ближче 8 березня, тим більше навколо суперечок про те, чи потрібне нам це свято. І якщо потрібне, то в якому вигляді: побутовому радянському, феміністичний або патріотичному? У світлі цих суперечок ми вирішили скласти список претендентів на роль «жіночого дня», які існують в інших країнах і могли б замінити спірний свято.