Якщо ви думаєте, що робота сомельє заключається виключно в оцінці смакових якостей вин, то дуже помиляєтеся. На власному прикладі популярний міф про цікаву професію розвіяв американець Мартін Прайс – замість міцних напоїв він дегустує звичайну воду.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє Business Insider.
Він єдиний у своєму роді водний сомельє, який може визначити наявність високого рівня певних сполук у рідині – кальцію, магнію, калію, а також чітко назвати їх вплив на організм людини.
Мартін запевняє: справжню воду можна зустріти тільки у природних умовах, а фабрична не володіє такими властивостями.
"Падаючи з неба на землю, дощова вода природньо фільтрується через шари землі, збираючи дорогою різні натуральні мінерали", - розповідає фахівець.
З часом професіоналізм американця дійшов такої межі, що він легко назве навіть регіон та глибину, звідки взяті проби.
"Мене виховала вода. Дитиною, коли я їздив на відпочинок з батьками, завжди куштував воду з-під крану, куди ми б не поїхали", - пояснює свої здібності він.
Як повідомляв портал "Знай.ua", австралієць виклав космічну суму за одну пляшку вина.