Вже завтра, 8 квітня, а це означає, що українці будуть відзначати світле православне свято - Великдень.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля багатьох господинь приготування святкового десерту - справжнє випробування. Але, на щастя, у світі сучасних технологій, на допомогу приходить мультиварка!
Cosmopolitan пропонує 3 найсмачніших рецепту паски в мультиварці.
АПЕЛЬСИНОВА ПАСКА
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно - 450 г
- яйце - 4 шт.
- цукор - 1 склянка
- вершкове масло - 100 г
- апельсиновий сік - 3 ст. л.
- цедра одного апельсина, сіль - 1/2 ч. л.
- ванілін - 1 пакетик
- цукати або родзинки - за бажанням.
Інгредієнти для глазурі:
- охолоджений білок 1 яйця
- цукрова пудра - 1/2 склянки
- лимонний сік - 1/2 ч. л.
Рецепт:
1) Просійте борошно в глибоку миску;
2) Додайте сіль, ванілін і сухі швидкодіючі дріжджі. Добре перемішайте сухі інгредієнти;
3) В окремому посуді збийте яйця з цукром;
4) Зніміть цедру з апельсина і вичавіть сік з однієї його половини;
5) З'єднай яєчно-цукрову масу з борошном, соком і цедрою апельсина, перемішайте;
6) Додайте розм'якшене вершкове масло і замісити тісто;
7) Коли тісто буде тугим, починайте замішувати руками;
8) Замісивши тісто, відправте його назад в миску, попередньо змащену маслом. Укутайте тісто і поставте в тепле місце на 2 години, щоб воно підійшло;
9) Коли тісто підійшло, в нього можна додати цукати або сухофрукти;
10) Змастіть чашу мультиварки маслом, відправте туди тісто. Закрийте кришку мультиварки і поставте режим підігріву на 2-3 хвилини. Потім вимкніть мультиварку і залиште тісто підходити на 30 хвилин;
11) Поставте режим "піч" на 45-50 хвилин, а температуру - на 150 градусів;
12) Готову паску обережно дістаньте з чаші і дайте йому охолонути;
13) Приготуйте глазур, збивши віночком яєчний білок з цукром і лимонним соком;
14) Прикрасьте остиглий паска глазур'ю.
Паска на жовтках в мультиварці
Інгредієнти для тіста:
- борошно 550 г
- молоко - 250 мл
- жовтки - 4 шт.
- вершкове масло - 130 г
- цукор - 150 г, сіль - 1/2 ч. л.
- швидкорозчинні дріжджі - 3 1/2 ч. л.
- ванілін - на кінчику ножа
- Мармелад, родзинки, цукати, горіхи - за бажанням.
Для глазурі:
- вершковий сир - 150 г
- цукрова пудра - 150 г
- вода - за необхідності
- Кондитерська посипання для прикраси.
Рецепт:
1) У глибоку миску просійте борошно і додайте швидкодіючі дріжджі, добре вимішайте;
2) Розітріть жовтки і цукор. Додайте розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Додайте сіль і ванілін. Збийте масу міксером до легкої піни;
3) Поступово вводите борошно і цукати, помішуючи масу ложкою. Замісіть м'яке тісто і скачайте його в кулю, накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на 2 години;
4) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом. Тісто відправте в чашу, розмістивши його по центру дна. Закрийте кришку і вимкніть режим "Підтримання тепла" на 10 хвилин. Після чого вимкніть і залиште тісто в мультиварці підходити на 30-40 хвилин;
5) Через 40 хвилин увімкніть режим "Випічка", час приготування: 1 годину 20 хвилин. Залиште паска випікатися;
6) Готову паску вийміть з мультиварки і залиште остигати;
7) Приготуйте глазур і змастіть нею верхівку паски. Прикрасьте кольоровою присипкою.
Паска без дріжджів в мультиварці
Інгредієнти для тіста:
- яйця - 4 шт.
- цукор - 1 1/2 склянки
- розтоплене вершкове масло - 200 г
- фруктовий або натуральний йогурт - 2 склянки
- борошно - 4 склянки
- розпушувач - 2 ч. л.
- Родзинки, курага або цукати - за бажанням.
Для глазурі:
- яєчний білок
- цукрова пудра - 200 г
- Прикраси для паски.
Рецепт:
1) Змішайте всі сухі інгредієнти - борошно, цукор і розпушувач. Кількість цукру залежить від того, який йогурт ви будете використовувати;
2) В іншій мисці з'єднайте всі рідкі інгредієнти - йогурт, яйця і ррастопленное вершкове масло;
3) З'єднайте вміст обох мисок і додайте сухофрукти;
4) Формочки змастіть маслом, наповніть їх тістом на 2/3 і відправте в розігріту каструлю. Увімкніть режим Підтримання тепла" на 40 хвилин, закрийте кришку, а клапан залиште відкритим;
5) Потім увімкніть режим "Випічка" на 1 годину. Готові паски виставте з мультиварки і дайте їм охолонути;
6) Приготуйте глазур, збивши яєчний білок з цукровою пудрою до стійких піків;
7) Прикрасьте паски глазур'ю і декоративними елементами.
Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", якщо з якоїсь причини ви залишилися в Києві у великодні вихідні, можете вдосталь нагулятися по спорожнілому місті.