Нобуюкі Нобу Мацухіса відомий в широких колах, японський шеф-кухар розповів, як правильно їсти суші і роли. Нобу увійшов в десятку кращих шеф-кухарів США за версією журналу Food and Wine Magazine, а в журналі Los Angeles Times його визнали "зіркою першої величини" Південної Каліфорнії.

У ресторанному гіді Zagat про Нобу Мацухіса було написано наступне: "Це людина, яка, ймовірно, є кращим шеф-кухарем світу. Адже він створює страви, яким немає рівних в кулінарному стилі - частково перуанські, частково – авторські".

Нобуюкі здивований наскільки деколи неправильно люди вживають японське блюдо і тому вирішив провести майстер-клас. Про це повідомляє видання Business Insider.

Професіонал кулінарії вважає, що традиційний спосіб вживання суші містить декілька помилок. У відео-інтерв'ю американському виданню Мацухиса наочно показує, як, на його думку, потрібно вживати популярне японське блюдо.

Він рекомендує не змішувати соєвий соус з васабі, як люблять робити більшість. І радить занурювати в соєвий соус тільки рибу, але без рису, і лише потім додавати до суші трохи васабі - поверх риби. Адже такий спосіб вживання суші та ролів набагато зручніше звичного. А головне - дозволяє краще відчути смак страви.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це більш традиційний спосіб", - зазначив він.

При вживанні ролів також варто обмежувати або мінімізувати додавання соєвого соусу. Замість того, щоб занурювати весь шматок страви, спробуйте тільки невелику частину, радить шеф. Тому що занадто велика кількість соєвого соусу не дозволить відчути справжній смак.

Їсти шматок ролу потрібно повністю. Відкушувати рол по частинах - найбільша помилка тому, що кожен шматок ролу містить кілька компонентів, підібраних таким чином, щоб посилювати та поліпшувати смак один одного.

Шеф-кухар також нагадав, що імбир подається до страви для того, щоб можна було спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого виду рекомендується з'їсти невеликий шматочок імбиру - це дозволить перебити у роті смакові відчуття і повною мірою відчути смак нової суші.

На завершення відео Мацухиса додав, що необхідно починати з більш легких видів суші, залишаючи варіанти з жирною рибою на потім.

"Мені здається, краще починати з легкого, а потім переходити до більш важкого. Я маю на увазі жирну рибу, яку краще з'їсти під кінець. Фінальними в суші-трапези можуть бути роли", - підсумував він.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені попереджають, що деякі термічно необроблені продукти можуть нашкодити вашому здоров'ю. Деколи в рослинах містяться деякі токсини, які відлякують шкідників, але в той же час при вживанні їх людиною можуть викликати розлади травного тракту.