Зварити відміннe каву цілком можливо в домашніх умовах. Головне розуміти, що смачна кава не готується з використанням лише окропу і розчинної суміші. Так що ж потрібно для приготування найсмачнішої кави в житті.

Турка

Суперкава з мінімальними зусиллями готується саме в ній. Краще всього віддати перевагу туркам із сплаву міді і олова або тільки міді. Однак і обійдеться такий агрегат недешево. Спочатку можна купити щось простіше.

Зерна

Популярні новини зараз

Українська Кардашьян розсунула нескінченні ноги просто на парковці

Синоптики ошелешили українців прогнозом на листопад: -31!

Орбакайте похизувалась дорослими синами і донькою від різних чоловіків: ″Троє чудових людей"

На Хмельниччині батько-нелюд бив струмом однорічного сина, а потім повісив - Україна оніміла від подробиць

Показати ще

Особливу увагу слід приділити вибору зерен для майбутнього напою. Класичний смак кави – це стовідсоткова арабіка. Крім того, арабіка без домішок навіть робусти є найпопулярнішим сортом кави на планеті.

Слід пам'ятати, що купуючи мелену каву, ви втрачаєте мінімум половину аромату. В ідеалі зерна потрібно подрібнювати безпосередньо перед приготуванням кожен раз.

Важливо, щоб самі зерна були свіжої обжарювання. Після місяця відпочинку після обжарювання вони починають стрімко втрачати аромат. Самим смачним вважається кави, який був витриманий після обжарювання всього пару тижнів. Ідеально купувати каву невеликими партіями. Купивши свіжу пачку, потрібно почекати тиждень і пити напій. Таким чином відчується весь спектр відтінків.

Також важливу роль відіграє рівень обсмаження кави. Вважається, що саме середній і світлий рівень воістину розкривають смак кави. Темна обсмажування дає гірчинку напою. Для початку варто пробувати середню ступінь, поступово, коли рецептори звикнуть розрізняти відтінки смаку і аромату, спробувати підібрати найоптимальнішу для себе.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, яка добова доза кави для людини при частому вживанні може призвести до скорочення тривалості життя. Ці дані були отримані шляхом експериментів і декількох досліджень.

Навколо кави в медичних колах то й справа виникають суперечки. Одні доводять смертельну небезпеку цього напою, інші ж описують його корисні властивості і вплив на організм. Підвищення тонусу і бадьорості або інфаркт в 35 – що вас чекає після випитої кави? І як зрозуміти, що цього напою занадто багато в щоденному раціоні?