Різдвяний стіл українців традиційно прикрашає найголовніша страва свята - кутя. У різних регіонах України її готують по-своєму, але обов'язковими залишаються три основних інгредієнта: крупа, мед і мак.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Варто відзначити, що у кожної господині знайдеться свій рецепт страви.

Головна особливість цієї страви - інгредієнти можна сміливо замінювати: наприклад, замість пшениці можна взяти рис, замість волоських горіхів мигдаль, мед можна замінити цукровим сиропом або варенням.

Кутя з пшениці з цукатами

Популярні новини зараз
Зміни у мобілізації з 1 травня: Генштаб оголосив про важливе нововведення Бачать лише одну сторону: ТЦК скаржаться на агресію цивільних Нові правила мають скоротити кількість ухилянтів: чоловіки повинні прийти до ТЦК Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще

Складові:
2 склянки пшениці,
50 г сухофруктів або цукатів (на ваш смак),
½ склянки волоських горіхів,
мед
кориця

Для того щоб приготувати таку кутю необхідно помити пшеницю . Варити на воді на повільному вогні 2 години. У 4 ст. л. води розмішати мед за смаком, залити пшеницю медовим сиропом на 30 хв. Горіхи трохи подрібнити і обсмажити. Додати до пшениці цукати, сухофрукти, горіхи, корицю і добре перемішати.

У скільки обійдеться українцям приготування куті.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як приготувати кутю швидко і смачно.