Всі, хто хоч трохи знайомий з традиціями наших предків, знає, що таке кутя і чому її потрібно готувати на Різдво. Це традиційне блюдо, яке роблять на певні свята, зокрема Різдво Христове. І ми вирішили розповісти вам, як приготувати кутю на Різдво.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепти куті на Різдво
Барська кутя
Інгредієнти:
2 склянки пшениці
100грам цукатів
пів склянки волоських горіхів
Спосіб приготування:
Варимо дві години пшеницю. Після змішуємо мед з водою за смаком і заливаємо цим пшеницю. Залишаємо так на півгодини. За цей час подрібнюємо і обсмажуємо горіхи. Додаємо їх і цукати в нашу суміш, змішуємо і Різдвяна кутя готова.
Кутя з рису
Інгредієнти:
300гр рису
100г родзинок
100гр мигдалю
Цукор, мак і кориця
Спосіб приготування:
Варимо рис до приготування, після цього промиваємо його кип'яченою водою. Мигдаль та родзинки потрібно трохи обшпарити, після чого перший трохи подрібнити. Цукор тим часом змішуємо з водою, а далі змішуємо все і заливаємо цукровим сиропом. І наша кутя на Різдво готова.
Кутя і інжиром
Інгредієнти:
300гр пшениці
100г родзинок
150гр інжиру
Мед за смаком
Спосіб приготування:
Варимо пшеницю, але так, щоб вона залишалася цілісною. Інжир і родзинки заливаємо водою хвилин на 30, щоб вони встигли набрякнути. Далі змішуємо все це, додаємо мед і повторюємо процес. Така кутя на Різдво точно всім сподобається.
Кутя з перловки
Інгредієнти:
250гр перловки
100гр маку
50гр горіхів
Мед, цукор і вершки за смаком.
Спосіб приготування:
Заливаємо перловку водою у співвідношенні 3 до 1 і варимо до повної готовності. Мак теж варимо, поки той не почне легко розтиратися між пальцями. Далі ретельно відокремлюємо його і крутимо через м'ясорубку. Родзинки запарити мак перемішати з перловкою, додати подрібнені горіхи, родзинки, мед і цукор за смаком; все перемішати з вершками. І наша різдвяна кутя готова.
Дивіться: Кутя Різдвяна! Як приготувати кутю на Різдво!
Тепер ви знаєте кілька рецептів куті і як її готувати.