Всі, хто хоч трохи знайомий з традиціями наших предків, знає, що таке кутя і чому її потрібно готувати на Різдво. Це традиційне блюдо, яке роблять на певні свята, зокрема Різдво Христове. І ми вирішили розповісти вам, як приготувати кутю на Різдво.

Рецепти куті на Різдво

Барська кутя

Інгредієнти:
2 склянки пшениці
100грам цукатів
пів склянки волоських горіхів

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Варимо дві години пшеницю. Після змішуємо мед з водою за смаком і заливаємо цим пшеницю. Залишаємо так на півгодини. За цей час подрібнюємо і обсмажуємо горіхи. Додаємо їх і цукати в нашу суміш, змішуємо і Різдвяна кутя готова.

Кутя з рису

Інгредієнти:
300гр рису
100г родзинок
100гр мигдалю
Цукор, мак і кориця

Спосіб приготування:

Варимо рис до приготування, після цього промиваємо його кип'яченою водою. Мигдаль та родзинки потрібно трохи обшпарити, після чого перший трохи подрібнити. Цукор тим часом змішуємо з водою, а далі змішуємо все і заливаємо цукровим сиропом. І наша кутя на Різдво готова.

Кутя і інжиром

Інгредієнти:
300гр пшениці
100г родзинок
150гр інжиру
Мед за смаком

Спосіб приготування:

Варимо пшеницю, але так, щоб вона залишалася цілісною. Інжир і родзинки заливаємо водою хвилин на 30, щоб вони встигли набрякнути. Далі змішуємо все це, додаємо мед і повторюємо процес. Така кутя на Різдво точно всім сподобається.

Кутя з перловки

Інгредієнти:
250гр перловки
100гр маку
50гр горіхів
Мед, цукор і вершки за смаком.

Спосіб приготування:

Заливаємо перловку водою у співвідношенні 3 до 1 і варимо до повної готовності. Мак теж варимо, поки той не почне легко розтиратися між пальцями. Далі ретельно відокремлюємо його і крутимо через м'ясорубку. Родзинки запарити мак перемішати з перловкою, додати подрібнені горіхи, родзинки, мед і цукор за смаком; все перемішати з вершками. І наша різдвяна кутя готова.

Дивіться: Кутя Різдвяна! Як приготувати кутю на Різдво!

Тепер ви знаєте кілька рецептів куті і як її готувати.