Незважаючи на те, що зима ще не прийшла, погода вже припинила радувати нас сонечком і високою температурою. І, звичайно, щоб зігрітися, треба пити чай. Мало хто зупиняється просто на напої, і додає туди все, чого душа забажає. Але лікарі кажуть, що взимку не можна додавати в чай деякі продукти, і ми вирішили більше розповісти вам про це.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкі продукти не можна додавати в чай
Чай з цукром
Лікарі в принципі дуже неоднозначно ставляться до цукру. Є досить багато досліджень, які доводять, що в чай не можна додавати цукор. За статистикою, країни, в яких прийнято пити не солодкий чай, менше страждають онкологічними захворюваннями. Але, потрібно відзначити, що подібне стосується тільки чорного чаю. На цілющі властивості зеленого чаю цукор не впливає.
Чай з молоком
Відомо, що в чаї є важливий компонент – катехіни, які служать природними і досить сильними антиоксидантами. І саме він вважається найкориснішим у цьому напої. І якщо додавати в чай молоко, то властивості катехіни просто зникають.
Чай з медом
Мед сам по собі набагато корисніший чаю. Але от якщо спробувати їх змішати, то ви будете піддавати ваш організм серйозній небезпеці. Цього ні в якому разі не можна робити. При температурі понад 40° С у меді цілком руйнується цінний фермент діастаза, а при більш високій температурі (60° С) мед перетворюється в канцероген - міститься в ньому фруктоза окислюється, а продукт цього окислення здатний спровокувати виникнення злоякісних новоутворень у шлунку. Тому, такий чай можна пити не тільки взимку, а й взагалі.
Чай з лимоном
Тут ситуація така ж, як і з медом. За окремо всі дуже корисно, але разом, під впливом високої температури, чай з лимоном стає досить небезпечним. Руйнується вітамін С та інші корисні речовини у лимоні. І якщо ви великий любитель такого чаю, то додайте лимон вже, коли чай буде прохолодним.
Дивіться: ЯК не МОЖНА ПИТИ ЧАЙ 9 ПОМИЛОК
Тепер ви знаєте, який чай не можна пити взимку і чому.