Якщо ви спонтанно у свій вихідний вирішили відпочити на природі, то наступні 3 рецепти смачних перекусів вам точно сподобаються.

Такі закуски можна зробити дуже швидко і тим не менш смачно. Їх зручно брати із собою в корзину або в далеку подорож.

Сендвіч з курячим салатом

Перевага такого перекусу в тому, що сендвічі однаково смачні як в холодній подачі, так і в гарячій. А на приготування відводиться максимум 30 хвилин. Якщо вас цікавить така закуска, то слідкуйте за наступним рецептом, розрахованим на 4 порції.

Популярні новини зараз
З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Інгредієнти:

куряче філе – 2 шт. (невеликого розміру);

селера – кілька стебел;

волоські горіхи – жменя;

тертий пармезан – 2 столові ложки;

хліб – за кількістю порцій.

Для соусу:

майонез – 100 г;

мед – 3 столових ложки;

яблучний сік – 50 мл;

гірчиця – 1 чайна ложка;

сіль/перець – за смаком.

Рецепт приготування:

– Відваріть і дрібно наріжте куряче філе на невеличкі шматки. Те ж саме зробіть із селерою та подрібніть горіхи.

– Також наріжте та злегка підсушіть хліб у духовці.

– Вище перелічені інгредієнти змішайте в одній ємності.

– Поєднайте всі складники соусу в одну суміш, приготувавши таким чином соус, і заправте ним курку з селерою.

– Сформуйте сендвічі і поставити їх у духовку на пару хвилин, щоб підігріти.

Піта по-грецьки

Незвична і водночас дуже смачна закуска до вашого пікніка точно сподобається всім. Це ідеальна ситна вегетаріанська страва, для якої непотрібно багато дорогих та екстравагантних продуктів. Розрахунок рецепту відбувається на одну порцію.

Інгредієнти:

цільнозернова піта – 1 шт.;

сир фета – 50 г;

зелений салат – 50 г;

нут – 50 г;

огірок – 1-2 шт.;

червона цибуля – четвертинка;

оливкова олія – 1 столова ложка;

помідор – 1 шт. (невеликого розміру);

сіль/перець – за смаком.

Рецепт приготуваня:

– Замочіть нут на ніч, після чого вдень варіть його близько години, після чого ретельно остудіть. Що цікаво, із залишків нуту можна зробити хумус.

– Цибулю і помідор наріжте тонкими слайсами, а огірок – дрібною соломкою.

– Всі інгредієнти викладіть на піту, скропивши їх оливковою олією і додавши спеції за смаком.

Кабачкові кекси

Такі солоні кекси є чудовою альтернативою для легкого обіду та перекусу. Страву можна зробити більш поживною та ситною, доповнивши її шинкою, сиром та зеленню.

Інгредієнти:

кабачки – 2 шт. (середнього розміру);

борошно – третина склянки;

яйця – 2 шт.;

розпушувач – 1 чайна ложка;

цукор – 1 чайна ложка;

сіль – за смаком.

Рецепт приготування:

– Розігрійте спочатку духовку до 200°C.

– Кабачок натріть на крупній тертці (не чистити). Потім посоліть суміш і залиште в мисці на кілька хвилин, щоб виділилася зайва рідина, після чого злийте її.

– У кабачки додайте борошно, яйця, розпушувач, цукор і все ретельно перемішайте.

– Викладіть тісто в форми для кексів і випікайте 20 хвилин.


Как сообщал портал "Знай.uа", дієтологи наголошують: необхідно стежити не тільки за якістю вживаних харчових продуктів, але і за їх кількістю. Кореспондент видання "Сегодня" взяв інтерв'ю на цю тему у Оксани Скиталінської - лікаря-дієтолога і члена Асоціації дієтологів України.

За словами Скиталінської, щоб ефективно переварити їжу, людський організм використовує ферменти. Це спеціальні речовини, які виробляються нашим тілом в обмежених кількостях. При надмірному споживанні їжі, ферментів починає не вистачати, на процес перетравлення.