Сезон шашликів починається навесні і триває до глибокої осені, та й що там приховувати деякі примудряються і взимку порадувати себе смачним шашличком.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМи поділимося з вами рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак м'яса, ви і ваші гості будуть в захваті.
Гострий маринад для курки
знадобиться:
- 8 молодих цибулин
- 4 зубчики часнику
- пучок петрушки
- 4 ст. л. оливкової олії
- половину гострого перцю чилі
- сік і цедру двох лимонів
Мелений перець і сіль за смаком
Змішайте в чаші блендера 8 молодих нарізаних цибулин разом із зеленню, додайте 4 очищених зубчика часнику, половину пучка петрушки, 4 ст.л. оливкового масла, половину гострого перцю чилі, сік і цедру 2 лимонів, мелений перець і сіль. Збийте в пюре і замаринуйте в цій суміші курку. Такої кількості маринаду вистачить на 1.5 кг птиці.
Пряний маринад для яловичини або свинини
знадобиться:
- 4 молодих цибулини
- пучок кінзи або петрушки
- сік і цедру двох лимонів або лайм
- 6 ст. л. Рослинного масла
- 4 ст.л. винного оцту
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1 дрібно нарізаний стручок гострого перцю, сіль
Подрібніть 4 молодих цибулини і половину пучка кінзи або петрушки. Додайте сік і цедру 2 лимонів або лайм, 6 ст.л. рослинного масла, 4 ст.л. винного оцту, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 дрібно нарізаний стручок гострого перцю, сіль. Перемішайте маринад з 600 г м'яса і поставте в холодильник на ніч.
Часниковий маринад для баранини
знадобиться:
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 30 мл лимонного соку
- сіль і мелений перець
- розмарин
- чебрець
1 цибулину і 2-3 зубчики часнику дрібно порубати і змішайте з 30 мл лимонного соку, сіллю і меленим червоним перцем. Засипте сумішшю шматочки м'яса (500 г), перемішайте і залиште в прохолодному місці на 4-6 годин. Ви також можете додати в маринад гілочки розмарину або чебрецю.
Повний маринад для свинини
знадобиться:
- 100 мл соєвого соусу
- 75 г рідкого меду
- 100 мл пива
- 2-3 зубчики часнику
- 1 стручок червоного перцю
- 1 гілочку розмарину
З'єднайте в мисці 100 соєвого соусу, 75 г рідкого меду, 100 мл пива, 2 подрібнених зубчики часнику, 1 нарізаний стручок червоного перцю і 1 гілочку розмарину. Отримані маринадом залийте 500 г свинини і залиште в холодильнику на ніч.
Універсальний гірчично-медовий маринад
знадобиться:
- 1/4 склянки меду
- 2 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ст.л. апельсинового або лимонного соку
- 1 ч. Л. нарізаного свіжого тархуна
- 1 ч.л. яблучного оцту
- 1/2 ч.л. вустерського соусу
- 1/2 ч.л цибулевого порошку
Перемішайте 1/4 склянки меду, 2 ст.л. діжонськой гірчиці, 1 ст.л. апельсинового або лимонного соку, чайну ложку нарізаного свіжого тархуна, 1 ч.л. яблучного оцту, 1/2 ч.л. вустерського соусу, 1/2 ч.л цибулевого порошку. Додайте промиті шматочки м'яса і маринують в холодильнику мінімум 2-3 години.
Як повідомляв портал "Знай.ua" раніше, якщо вибратися на природу не виходить, можна зробити шашлик прямо вдома. Повірте, він буде не гірше. Отже, як же готувати шашлик в духовці? Дізнайтеся загальні рекомендації в статті.