Якщо вибратися на природу не виходить, можна зробити шашлик прямо вдома. Повірте, він буде не гірше. Отже, як же готувати шашлик в духовці? Дізнайтеся загальні рекомендації в статті.

1. Для шашлику вибирайте свіжу свинину, яловичину, курятину або баранину без шкірки і плівок. При цьому невеликі прошарки жиру вітаються: вони зроблять шашлик соковитіше.

2. Не нарізайте м'ясо занадто маленькими шматочками, інакше шашлик може вийти сухим. Ідеальний розмір м'ясних кубиків — близько 3-5 див.

3. Щоб готове м'ясо було соковитим і ароматним, спочатку його потрібно замаринувати.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

4. Аромату копчення можна досягти за допомогою рідкого диму. Його можна додати прямо в маринад, налити в деко, якщо будете готувати шашлик на шпажках або в рукаві, або на дні банки. На 1 кг м'яса використовують 1 чайну ложку рідкого диму.

Шашлик на шпажках

Звичайні шампури не влізуть в духовку, тому в якості альтернативи використовуйте дерев'яні шпажки. Для того, щоб вони не загорілися, замочіть їх у воді на 20-30 хвилин безпосередньо перед приготуванням шашлику. Потім не занадто щільно настроміть мариноване м'ясо на шпажки. Можна чергувати шматочки з кільцями цибулі з того ж маринаду або ж з іншими овочами, наприклад, часточками помідора або солодкого перцю.

Також шпажки з м'ясом можна викласти прямо на решітку в духовці, поставивши під неї деко, щоб туди стікав зайвий сік. Радимо покрити деко фольгою, щоб потім не довелося довго їх відмивати.

Курячий шашлик в духовці треба готувати при температурі 200 °C, а шашлик з іншого м'яса — при 230-240 °C. Завдяки сильному нагріванню м'ясо покриється рум'яною скоринкою, а всередині залишиться соковитим: з нього не випарується рідина.

Поставте шашлик в розігріту духовку на 20-30 хвилин. Може знадобитися трохи більше часу, в залежності від виду та свіжості м'яса. Періодично перевертайте м'ясо і поливайте його водою або маринадом. Перевірити готовність шашлику можна, трохи надрізавши м'ясо. Воно повинно бути добре пропеченим.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що приготувати смачного на Великдень.