Вчора, в ніч з 23 на 24 травня у Ковелі підпалили лікарняний храм св. великомученика Пантелеймона.

Про це повідомляє офіційний сайт Української Православної Церкви Володимиро-Волинської єпархії.

"Підпал здійснили невідомі з двох боків церковної будівлі. Пожежна команда, що прибула на виклик чоловіка з сусіднього будинку, зуміла зупинити пожежу", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, сам храм не постраждав. Однак пошкодили приміщення недільної школи, яка розташована на цокольному поверсі храмової споруди.

Читайте також: Священики Московського патріархату тікають з України

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За тиждень до цього випадку в місцевій газеті "Вісті Ковельщини" опублікували статтю, в котрій звучав заклик до місцевої влади передати один з лікарняних храмів, яких у Ковелі - два, в підпорядкування УПЦ Київського патріархату.

В РПЦ стверджують, що на Західній Україні за час війни на Донбасі зруйнували 77 храмів і церков УПЦ Московського патріархату через релігійну нетерпимість.

У лютому очільник справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній скаржився президенту Петру Порошенку на знищення храмів у областях.

За його словами, в п'яти єпархіях, розташованих на території Донбасу, на початок 2015 в результаті бойових дій зруйнували 9 храмів, ще 77 пошкодили.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі облили бензином та підпалили храм УПЦ МП у столичному Бабиному яру. Стіна храму прогоріла наскрізь.