На здоров'я чоловіків негативно впливає втрата дружин. Через це вони частіше вмирають від розбитого серця.

Про це повідомляє медичний портал "Ортодокс". Причина криється в тому, що вони втрачають партнерів, які дбали про їхнє здоров'я. Втрата своєї половинки важке випробування для будь-якої статі, але чоловіки куди рідше справляються з ним після смерті дружини.

Дослідники з Університету Майамі з'ясували, що вдівці значно частіше вмирає в порівнянні з одруженими ровесниками. Тривалість життя вдів кардинально не відрізняється від цього ж показника у жінок в шлюбі.

Автори дослідження вважають, що чоловіки в своє здоров'я більше покладаються на дружин або подруг. Саме вони змушують їх йти до лікаря або приймати ліки. Після смерті дружини чоловік страждає через самотність і харчується нездоровою їжею, він навіть не пам'ятає графік прийому ліків.

Крім того, деякі вдівці поверталися до шкідливих звичок. Автори дослідження проаналізували інформацію майже по 7,5 тисячі чоловіків у шлюбі чоловіків і жінок старше 50, за життям і здоров'ям яким стежили протягом 16 років. У цей період чоловіки помирали в два рази частіше за жінок. При цьому вдівці на 35% частіше вмирали в порівнянні з тими, хто жив з дружиною. Також розлучення збільшує ризик передчасної смерті у сильної статі на 59%.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Підготував: Олександр Майер