Антимонопольний комітет України оскаржить в суді рішення щодо заборони продажу алкоголю.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомили в АМКУ, Київська міська рада порушила законодавство про захист економічної конкуренції.

Вона не виконала вимогу адміністративної колегії територіального відділення АМКУ скасувати заборону на торгівлю алкогольними напоями у тимчасових спорудах.

"Оскільки терміни виконання рішення АМКУ вийшли ще в середині липня 2016 року, а заборону так і не скасували, Київське обласне територіальне відділення АМКУ підготувало матеріали до господарського суду Києва", - уточнюється в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

При цьому, вже маючи не скасована рішення, 22 вересня міськрада погодила заборону на торгівлю алкогольними напоями в нічний час (з 23.00 до 10.00).

"Обидва рішення міськради прийняті без погодження з антимонопольним органом, що є порушенням закону про АМКУ.

Більш того, відзначається, що, відповідно до законодавства, органи місцевого самоврядування можуть встановлювати режим роботи об'єкта торгівлі тільки після узгодження з власником.

При цьому органи місцевого самоврядування не можуть встановлювати заборони щодо реалізації алкогольних напоїв", - підкреслили в АМКУ.

АМКУ вбачає ознаки антиконкурентних дій в рішенні столичної міської ради «В діях Київської міської ради вбачаються...

Posted by Антимонопольний комітет України on Tuesday, 27 September 2016

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Києві ввели обмеження на продаж алкогольних напоїв у нічний час.