Група дослідників, яку фінансує Європейський Союз, розробила новий тип дисплея. Він дозволяє пальцями рук буквально витягувати зображення з плоского сенсорного екрану і маніпулювати ним в просторі.

Дисплей, що міняє форму, є частиною проекту під назвою GHOST - Generic, Highly-Organic Shape-Changing Interfaces.

На дослідження і розробку дослідники витратили три роки. У роботі брали участь університети Копенгагена, Брістоля, Ланкастера і Ейндховена.

Замість скла в новому дисплеї використовують лайкрау- еластичний синтетичний матеріал. Камера глибини реєструє положення пальців і силу натиснення на екран. Спеціально створені комп'ютерні алгоритми виявляють і інтерпретують дані глибини в момент, коли рука тягнеться до дисплея.

Читайте також: Британці винайшли "кіно на хмарах" (відео)

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До зображення на еластичному екрані можна доторкнутися пальцями, схопити його і витягнути за межі екрану. Це можливо завдяки технології ультразвукової левітації.

Дослідники говорять про широку сферу застосування створеної технології. Дисплей з'явиться у продажу через п'ять років. Зараз вчені працюють над реалізацією цієї технології в смартфонах.