У соціальних мережах з'явився новий тренд - "мистецтво засмаги" (SunBurnArt).

Про це повідомляє Газета.ua.

Медики та провідні фахівця в галузі опіків заявили про своє невдоволення новим трендом, тому що він може нашкодити здоров'ю людей.

"Тисячі інстаграммерів по всьому світу ризикують отримати рак шкіри в прагненні слідувати останньій вимозі моди", - заявляють медики.

Особливість нового тренда в тому, що люди використовують трафарети для того, щоб відобразити на своєму тілі різні малюнки. Для цього використовується спеціальний сонцезахисний крем, але на тій ділянці, який не повинен засмагнути.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Сонячні опіки викликають пошкодження ДНК шкіри, прискорюють старіння і збільшують ризик розвитку раку шкіри. По суті, п'ять або більше сонячних опіків збільшують ризик утворення меланоми на 80%", -заявляє медики Фонду раку шкіри.

Це можуть бути як прості абстрактні фігури і квіти, так і складні композиції. Деякі з них розміщуються на невеликих ділянках шкіри, інші займають майже все тіло.

Матеріал по темі: Пляжники врятували білу акулу від загибелі (відео)

"SunBurnArt - жахливо погана ідея. Краса не повинна бути смертельною", - написав у твіттері дерматолог з Массачусетсу Робін Треверс.

Нагадаємо, що раніше дерматологи заявляли, що найкраще засмагати на пляжі з 8 ранку до 10-11, а потім робити перерву з 12 до 15.00- 16.00, коли сонце найбільш небезпечне.