За роки незалежності кількість дитячого населення зменшилась на більш ніж 5 мільйонів. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає УНН.

Так, за словами Кулеби, на сьогодні ми маємо негативну тенденцію зменшення дитячого населення в Україні. "За роки незалежності його кількість зменшилась на більш ніж 5 мільйонів. Це з урахуванням трохи більше 400 тисяч дітей, які залишились в окупованому Криму. Крім того, значно знизився показник народжуваності, який зараз є нижчим, ніж рівень простого відтворення населення", - цитує слова уповноваженого УНН.

Читайте також: За рік населення України зменшилось на 5%

Нагадаємо, в Інституті демографії зазначили, що прогнози щодо приросту населення у результаті міграційних процесів погіршилися через затягнення кризи на Донбасі.

Раніше за прогнозами Інституту, приріст населення України внаслідок міграційних процесів за 2015–2059 роки мав становити 3,4 мільйона осіб.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще