Винахідники вирішили навчити собак тому, що роблять люди у повсякденному життя, а саме користуватися комп’ютерною технікою. Інженери працюють над створенням спеціального планшету, через який домашні улюбленці зможуть викликати допомогу своїм господарям.

Про це повідомляє наукове видання "ToDay News Ufa".

За словами спеціалістів у рамках проекту FIDO створять планшет та навчать собак за допомогою свого носа користуватися гаджетом. Таким чином пси зможуть вчасно викликати службу порятунку для своїх хворих господарів.

Винахідники упевнені, що собаки зможуть досить швидко опанувати техніку та навчаться здійснювати дзвінки та навіть відправляти повідомлення.

Вчений Мелоді Джексон сподівається, що FIDO допоможе підвищити і можливості службових собак під час порятунку людей.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", новий iPad Pro побив рекорд з продуктивності після тесту на AnTuTu.