Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас підписав договір з Hyperloop One про наміри на будівництво вакуумної системи між Таллінном та Гельсінкі. Згідно з документом, обидві сторони розглянуть можливість будівництва підводної системи вакуумних поїздів між двома містами.

"Хоча нову транспортну технологію поки ще розробляють, а основні випробування ще попереду, Естонії важливо показати інтерес до розробки і впровадження інноваційної системи транспортування", - повідомив Ратас. Раніше такий же договір підписав фінський уряд.

У цьому ж випадку, Естонія не несе ніякої фінансової відповідальності, а прем'єр-міністр сказав, що договір чисто символічний, щоб показати зацікавленість країни в проекті. Про терміни зведення тунелів мови поки не йде, але прем'єр-міністр Естонії заявив, що перші випробування за участю людини вже відбулися.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що жителів планети попередили про нову небезпеку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще