Столиця України Київ вважається одним з найкрасивіших міст не лише України, а й Європи, і сюди щороку приїздять сотні тисяч туристів.

Проте ще кілька десятиліть тому у місті було чимало місць, за які нинішнім його мешканцям було б дуже соромно, а старожили воліють забути їх, як страшний сон. Добірку таких "антиродзинок" Києва опублікував у Twitter користувач jarnvior.

Знімки показують українську столиці у середині 1980-х років. На них зображені не центральні райони, а більше віддалені, де звичними були руїни, старі будинки, брудні й розбиті вулиці.

Правда, і деякі наближені до туристичних маршрутів місця теж не викликали бажання прогулятися ними.

На архівних кадрах можна побачити вулиці Смирнова-Ласточкіна (зараз Вознесенський узвіз), Покровську, Волоську, Гончарової, Артема, Олегівську та інші. В такому стані вони знаходилися в той час, коли в СРСР активно будували "соціалістичне майбутнє".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Популярний нині Поділ тоді виглядав так негарно, що місцева влада воліла не заводити туди іноземні делегації, аби не соромитися.

Пропонуємо і вам "прогулятися" вулицями нетуристичного Києва.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", блогер показав, на що перетворюється колись квітучий та туристичний Кримський півострів.