Працівники Служби безпеки України 8 серпня схопили на "гарячому" кібершахрая. Він продавав інформацію із обмеженим доступом із баз даних Державної фіскальної служби щодо експортно-імпортних операцій підприємств.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисник незаконно збирав дані у Єдиній автоматизованій інформаційній системі Державної фіскальної служби. Під час обшуку правоохоронці у нього вилучили комп'ютерне обладнання, що він використовувалось для збуту вкраденої інформації.

Крім того, співробітники спецслужби знайшли електронне листування з потенційними покупцями. Також у затриманого вилучили банківські платіжні картки. На них його клієнти перераховували кошти за отримання даних з обмеженим доступом.

Читайте також: В Київський області заарештовано трьох торговців зброєю (Фото)

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

За даним правопорушенням правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Триває слідство.

Нагадаємо, 7 серпня стало відомо, що Пентагон піддався черговій кібератаці. США звинуватило у зломі російських хакерів. Від дій зловмисників постраждала електронне листування майже чотирьох тисяч військових і цивільних співробітників . В ході атаки ніякої секретної інформації не було вилучено, зламані були лише неважливі рахунки і листи.