Жителя Бразилії Ріккардо Азеведо обурили зростаючі ціни на газ в країні. Він за допомогою шкільного підручника з хімії сконструював мотоцикл, що працює на воді.

Про це повідомляє Reuters.

У бак мотоцикла, в який залита вода, подається електричний струм. Він розділяє рідину на водень і кисень за допомогою процесу електролізу. Газоподібний водень використовується для живлення двигуна.

Ріккардо Азеведо вже провів кілька випробувань мотоцикла.

"У певних умовах він може проїхати до 500 км, використовуючи літр води", - зазначив конструктор.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Отримання енергії з води і використання водню в якості альтернативного палива досліджуються вже давно.

Читайте також: В Японії випробовують перші водневі автобуси

Однак основна проблема в тому, що таке джерело енергії є небезпечним. Азеведо вважає, що економічний ефект від ноу-хау переважує всі можливі екологічні ризики. Це, за його твердженням, замінить викопні види палива та зменшить викиди чадного газу в атмосферу.

У перспективі винахідник має намір використовувати протікаючого в його краях річку в якості заправної станції для свого мотоцикла.