За задумом, технологія повинна звільнити місце в гаджетах для збільшених батарей або інших технічних поліпшень. Перетворенням дисплеїв в динаміки займався стартап Redux з Великобританії. Без зайвого шуму компанію купила Google.

Оцініть нову технологію:

Компанія придбала Redux в серпні 2017. Після цього вона перевела стартап в режим секретності і навіть закрила його сайт. Але в мережі збереглися демонстрації технології, розробленої компанією. У ролику видно, як планшет відтворює звук без динаміків. Відбувається це за допомогою екрана, який приводять в рух спеціальні приводи, створюючи коливання і, власне, звук. На відео нижче показаний планшет без динаміків, але тим не менше він цілком пристойно відтворює музику.

Логічно припустити, що Google збирається використовувати новинку в своїх пристроях. Якщо все піде за планом, то смартфони і планшети компанії отримають більше місця для батарей, а значить стануть більш живучими. Це найбільш очікуваний хід, але, можливо, Google звільняє місце під щось інше. Поки рано припускати, залишається дочекатися першого пристрій з цією технологією.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

До переходу під контроль Google Redux вже інтегрувала свою технологію в ПК, в дисплеї автомобілів, планшети, але це були великі пристрою. У квітні компанія говорила про плани випустити перший смартфон з екраном-динаміком. Її інженери прогнозували, що це буде можливо з 2018 року. Ймовірно, з переходом під крило Google процес прискориться.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Google опинилася в епіцентрі скандалу.