Правлячі касти – масони і тамплієри, завжди вважалися найбільш загадковими і закритими структурами. Але, як виявилося, туди все ж таки можна потрапити, варто тільки відповідати їх вимогами та знати основні правила.

Ці люди з 16-17 століття носили титул найбагатших, хоча їх назва дослівно перекладається як "вільний каменяр" – нібито, нічого спільного із великими статками.

Але гроші туди стікалися із різних країн, сильні світу цього хотіли хоч якось бути причетні до величезного, 2-мільйонного руху.

Відбирали в масони за наступними критеріями:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ви повинні бути чоловічої статті, старше 21 року

Володіти бездоганною репутацією

Вірити у Вищу Істоту незалежно від релігії та віросповідання

Бути спроможним матеріально підтримувати свою сім'ю

Постійно саморозвиватися, як духовно, так і фізично

Бути гідним головного гасла масонів ("Хороша людина побудує хороший світ")

Ходити на збори ложі (проводяться в церквах та публічних місцях)

Здати іспит з історії масонства та Біблійного вчення

Пройти обряд посвяти із використанням символіки

Відрізняти правду від брехні (почитайте "Код да Вінчі", якщо цікаво. Там сенс цієї фрази детально описаний).

Але й цього ще не достатньо: масони люди обережні. Готуйтеся, що будуть ставити сотні питань – чому прийшли, хто такий.

Попросять відверто розповісти про погані звички, а потім вашу кандидатуру 2-3 тижні перевірятиме спеціальний слідчий комітет. Відмовляють найчастіше з двох причин: алкоголізм та наркоманія. Таким людям шлях до структури закритий.

Коли надійшла схвальна відповідь, останнє – це три етапи навчання, після яких можна розраховувати на звання масона і бути повноцінним членом братства:

Учень

Знайомство кандидата з основними принципами масонства. Символом моральних істин є будівельні інструменти: циркуль, кутник, кельму, молоток та ін.

Підмайстер

Друга ступінь продовжує прищепити кандидатам принципи масонства, зв'язок мистецтв і наук.

Майстер масон

Це вищий ступінь, яку може досягти масон. У США середній період від подачі клопотання в місцеву ложу до отримання Майстра масона триває 4-8 місяців.

Дивіться: увійти до золотого мільярду, таємне управління масонів

Як повідомляв портал "Знай.ua", історики розсекретили особливості таємної релігії нацистів та спроби побудувати нову "святиню" замість Ватикану.